Meike Weren in actie namens een opnieuw winnend MHV'81.
Meike Weren in actie namens een opnieuw winnend MHV'81. Foto: Manuela van Baal

Handbalsters MHV’81 klaar voor allesbeslissende topper

Overige sport 456 keer gelezen

MILL | MHV’81 lijkt klaar voor de allesbeslissende topper voor promotie naar de Eredivisie. De Millse handbalsters tankten voorafgaand aan het treffen met Wijhe’92 vertrouwen door subtopper Foreholte te verslaan: 31-24.

Eerder dit seizoen verloor MHV’’81 van de ploeg uit Voorhout. Foreholte had moeite met de offensieve dekking van MHV, waardoor de schutters van hun opbouwrij ver van het Millse doel bleven. MHV liep uit naar 10-5. Het lukte de Millse dames echter niet om door te bijten. Foreholte nam het initiatief over en bracht de ruststand op 12-13. Na rust maakte Meike Weren al snel de gelijkmaker. Vervolgens namen Lieke van Baal en Evi Bens de Millse ploeg bij de hand en scoorde in no-time acht keer waarmee de stand op 20-15 kwam. Het scheidsrechterskoppel van deze middag was streng en strooide driftig met tijdstraffen voor beide teams waardoor er veel ruimte ontstond. MHV ging daar het beste mee om en kon het zich permitteren om ook wat missers te maken. Jara Jacobs deed nog een duit in het zakje door twee strafworpen te stoppen. Spannend werd het niet meer, maar vermakelijk was het wel. De Millenaren konden met gemak de wedstrijd uitspelen: 31-24.

Topper in Wijhe
Op zaterdag 4 mei staat een rechtstreeks duel om promotie tegen de nummerdrie Wijhe’92 op het programma. MHV’81 heeft aan een gelijkspel genoeg, maar wil het daar vast niet op aan laten komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant