Afbeelding
Foto: NGV

Lezing; Historische Geografie Brabant

zaterdag 3 december 2022 14:00 tot 16:30

Deze lezing wordt georganiseerd door de Nederlandse Genealogische Vereniging, afd. Land van Cuijk en Ravenstein. 

Bij genealogisch onderzoek staan namen en data centraal. Maar waar woonden en werkten onze voorouders? En zijn deze plaatsen nog terug te vinden? Daarover is veel informatie beschikbaar, echter zijn deze archieven niet altijd met elkaar verbonden.

Met de oprichting van het platform “Historische Geografie Brabant” worden o.a. kadaster, volkstellingen en bevolkingsregisters bij elkaar gevoegd tot één geheel. Om zo een complete bewonings-geschiedenis van een woonplaats te maken. Henk Geurts en Huub van Gestel vertellen over het Limburgse initiatief AEZEL én de Brabantse variant hiervan, het HGB.

Toegang is gratis voor NGV-leden, niet-leden betalen 3 euro entree.

Locatie