Afbeelding
Foto: Miep Kuppen

Een Paddenstoelenwandeling op de Barendonk en Ossenbroek in Beers georganiseerd door IVN de Groene Overlaat

zondag 22 oktober 2023 14:00 tot 16:00

Weet je dat de Landgoederen De Barendonk en Ossenbroek in Beers ideale natuurgebieden zijn voor paddenstoelen?

IVN De Groene Overlaat laat dit  onder begeleiding van natuurgidsen zien tijdens een wandeling op zondagmiddag 22 oktober 2023. De gidsen vertellen over de bouw van de paddenstoel en op welke kenmerken je moet letten om te bepalen welke paddenstoel het is. Hoed, lamellen, buisjes, sporen, kleuren, het zijn enkele kenmerken waaraan je paddenstoelen kunt herkennen. 

De herfst is de beste tijd om paddenstoelen te zoeken. De grond is nog warm en vochtig doordat het in deze periode meestal veel regent. Welke en hoeveel paddenstoelen we zullen vinden is dus erg afhankelijk van de weersomstandigheden. We zullen zeker Elfenbankjes, Russula’s en Zwavelzwammetjes tegenkomen, maar vinden we ook Aardsterren, Eekhoorntjesbrood, Rode koolzwammen en Reuzenbovisten? We gaan het zien. 

De wandeling is interessant voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. We sluiten af met koffie, thee of limonade bij De Barendonk.

Praktische informatie

.Draag goed schoeisel en bij de weersomstandigheden passende kleding. Aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan tot en met donderdag 19 oktober op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl   Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk vrijdag 20 oktober bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. Honden kunnen tijdens deze wandeling niet mee. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of op tel 06-22539994.