Valentijnsdag - Boekpresentatie door Lian Groot
Valentijnsdag - Boekpresentatie door Lian Groot Foto: Lian Groot

Valentijnsdag - Wíllen we het mysterie van de liefde wel kennen?

dinsdag 14 februari 2023 19:45 t/m 21:45

Op wie kun je verliefd worden en waarom heb je met sommige mensen een klik en met andere minder? Lian Groot ontdekte per toeval de sleutel en schreef dat in haar boek Fuck Cupido, hoe liefde en relaties écht werken. Op Valentijnsdag 14 februari 2023 presenteert ze haar nieuwe boek in De Weijer in Boxmeer. 

Revolutionair andere kijk op relaties
Wanneer je dit keiharde systeem gaat herkennen, doorzie je wat randvoorwaarden zijn om verliefd te worden. Je snapt ook waar gedoe in relaties vandaan komt. Lian Groot licht toe: “Het boek gaat voornamelijk over liefdesrelaties, want dat spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding, maar het systeem werkt precies hetzelfde voor alle relaties om je heen. Wanneer je de clou doorhebt, kijk je nooit meer op dezelfde manier naar je sociale netwerk en begrijp je veel meer van de (bewuste en onbewuste) bondjes in je professionele netwerk.”

Spoiler voor de liefde? 

“Hoewel veel mensen wel wat hebben met dit onderwerp, vragen ze zich ook af of dat nou leuk is om te weten op wie je verliefd kunt worden”, vertelt Groot. Ze snapt die vraag. “Zo’n spoiler zou de sensatie misschien verminderen, maar je wordt heus niet minder verliefd als het klopt. Wanneer je gaat daten, geeft het juist rust wanneer je begrijpt dat je niet op iedereen verliefd kúnt worden”. In haar boek legt ze ook de onvermijdelijke link met gedoe in relaties. Dat gedoe heeft namelijk dezelfde achtergrond. De mensen waartoe je je het meest aangetrokken voelt, stellen je het zwaarst op de proef. 

Dating en dagelijks werk
Het boek is boeiend voor iedereen die zich op de liefdesmarkt begeeft, maar ook wanneer je wel eens gedoe ondervindt in relaties. Het is daarnaast een eyeopener wanneer je een sturende rol hebt in een professionele omgeving. Bovenal is het een must read voor iedereen die zich bevindt in het werkveld van relatiebemiddeling, bindings- en verlatingsangst.  

Waar en wanneer

Ben je nieuwsgierig? Lian Groot presenteert haar boek op 14 februari om 20.00 uur in het theater De Weijer (inlopen om 19.30) in Boxmeer. Het belooft een gezellige happening te worden met muzikale omlijsting door het duo Ties en Christine. Gratis tickets zijn verkrijgbaar via de website fuckcupido.nl.

Locatie