Afbeelding
Foto: nvt

Orgelconcert: Fabien Moulaert

zondag 11 juni 2023 20:00 tot 21:00

In Luik wordt nog steeds een meer dan vierhonderd jaar geleden handgeschreven orgelboek bewaard, het Liber Fratrem Cruciferorum Leodinensum (het Boek van de Luikse Kruisheren) uit 1617, dat een prachtig, internationaal repertoire bevat.

Kort daarna publiceerde de uit het West-Vlaamse/Noord-Franse Sint-Omaars afkomstige Jehan Titelouze zijn meesterwerk, een reeks hymne-bewerkingen voor orgel (1623).

Aan het einde van de eeuw ontstaan twee belangrijke publicaties voor het Luikse/Franse orgeltype zoals dat van het Severijn-orgel in Cuijk: de orgelboeken van de Luikenaar Lambert Chaumont (1695) en de in de champagnestad Reims actieve Nicolas de Grigny (1699). Fabien Moulaert maakt een keuze uit deze vier prachtige collecties.

Een concert in de Sint Martinuskerk in Cuijk. Bestel je kaarten op www.schouwburgcuijk.nl


Locatie