IVN-gidsen nemen je mee op een natuurwandeling door de wijk Heeswijkse Kampen in Cuijk.

zaterdag 30 september 2023 14:00 tot 16:00

IVN De Groen Overlaat organiseert op zaterdagmiddag 30 september 2023 een natuurwandeling door de wijk Heeswijkse Kampen in Cuijk.

De slogan deze middag is: “Alles wat groeit en bloeit en ons steeds weer boeit”. Dit is de slotzin van een radioprogramma uit de jaren 50 van de vorige eeuw van Fop I. Brouwer. Brouwer nam toen, net als IVN nu, zijn gasten ook al mee naar buiten. 

De IVN-natuurgidsen hebben een route van ongeveer 3 km. uitgezet die voert langs particuliere tuinen, gemeentelijke plantsoenen en parken. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de beplanting die in de wijk staat.

De deelnemers kunnen natuurlijk ook vragen stellen. Wat is het nut van bomen en planten in woonwijken? Wat zijn de kenmerken van bepaalde planten? Kunnen ze goed tegen droogte? Waarom laten de meeste bomen en struiken hun bladeren in de herfst vallen? Zijn de planten die we tegenkomen ook geschikt voor in mijn tuin? 

De gids is de vraagbaak en probeert er samen met de deelnemers een boeiende wandeling van te maken.    

Praktische informatie

De wandeling is op zaterdag 30 september 2023 van 14.00 uur tot 16.00 uurHet verzamelpunt is vlakbij de “Heeswijkse heuvel” tegenover Bostulp 21 te CuijkDraag goed schoeisel en de route is ook rolstoelvriendelijkAanmelden vooraf is verplicht. Dat kan tot en met donderdag 28 september 2023 op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nlDegenen die zich aanmelden krijgen bericht of ze wel of niet kunnen deelnemenIndien je er behoefte aan hebt, neem dan zelf iets te drinken meeDeelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerdNog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of 06-14641745