Afbeelding
Foto: Jan van Haare, IVN de Groene Overlaat Cuijk

Eeen wandeling bij vollemaan op Landgoed de Tongelaar met gidsen van IVN de Groene Overlaat Cuijk

vrijdag 23 februari 2024 19:00 tot 21:00

Vrijdagavond 23 februari 2024 organiseert IVN De Groene Overlaat een avondwandeling vanaf de Tienmorgen in Beers over Landgoed Tongelaar. Op deze avond is de maan voor 98% zichtbaar en zeker bij een heldere hemel is het dan prachtig om een avondwandeling te maken.

Bij helder weer zijn de silhouetten van de bomen, de boerderijen en het kasteel heel mooi waarneembaar op het verder onverlichte Landgoed Tongelaar. Bij bewolkt weer komt het mysterieuze van de avond meer tot zijn recht. 

De gidsen vertellen over de bomen en struiken die onderweg te zien zijn en proberen ze aan de vormen te herkennen. Hoe beschermen ze zich tegen de winterse omstandigheden? 

Welke dieren leven er op Tongelaar en hoe brengen zij de winter door? De meeste dieren houden zich schuil in het donker maar nachtdieren zoals uilen laten zich wel horen. Misschien kunnen we met een nachtkijker reeën spotten. 

Na een wandeling van ruim 4 km. kan iedereen op De Tienmorgen nog even napraten en genieten van erwtensoep met brood en kruidenboter. Voor geïnteresseerden is hier een expositie ingericht waar informatie over het leven van de das getoond wordt en zullen vragen hierover door een kenner beantwoord worden. 

Praktische informatie

De wandeling is op vrijdag 23 februari 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur. Verzamel iets voor 19.00 uur bij De Tienmorgen, Broekkant 11, 5437 ND  Beers.Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan tot en met dinsdag 20 februari 2024 op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Degenen die zich aanmelden krijgen per e-mail bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.De wandeling gaat over onverharde paden en is ruim 4 km lang. Draag goede wandelschoenen of laarzen en kleding die bij de weersomstandigheden passen.Honden mogen deze keer niet mee. Na afloop is er voor iedereen erwtensoep met brood en kruidenboter. De kosten voor deze excursie incl. de consumpties bedragen € 7,50 per persoon. Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of 06-14641745.