IVN de Groene Overlaat Cuijk organiseert een bomenwandeling in Cuijk

woensdag 29 mei 2024 14:00 tot 16:00

Woensdagmiddag 29 mei 2024 organiseert IVN De Groene Overlaat een wandeling over en rond de “Heeswijkse Heuvel” in Cuijk. Hierbij zullen een aantal van de wel 150 verschillende bomen op de voormalige vuilstortplaats de revue passeren.

In dit door de gemeente Cuijk in 1997 aangelegde park zijn o.a. groepen van eiken, esdoorns, linden en berken van verschillende soorten te zien en ook bomen met zeer interessante namen en verhalen zoals Duivelswandelstok, Bijenboom en Honingboom. Of deze bomen in een tuin passen hoor je ook van de gidsen. Zij zijn experts op het gebied van bomen.

De IVN-natuurgidsen, nodigen iedereen, ook gezinnen met kinderen, uit voor deze wandeling en maken er een interessante bomenexcursie van.

Praktische informatie

De excursie is op woensdag 29 mei 2024 van 14.00 tot 16.00 uur. De locatie is park de “Heeswijkse Heuvel” in Cuijk. Verzamel vanaf 13.45 uur tegenover Bostulp 21, 5432 HK  Cuijk. Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met zondag 26 mei op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl Degenen die zich aanmelden krijgen bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. Het terrein is heuvelachtig en daardoor niet geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Deelnemers worden geadviseerd goed schoeisel te dragen. Honden kunnen mits aangelijnd ook mee. Heb je er behoefte aan, neem dan zelf iets te drinken mee. Deelname aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of bel 06-14641745