Eén van de politiewagens staat tegen een boom geparkeerd.
Eén van de politiewagens staat tegen een boom geparkeerd. Foto: SK-Media

Persoon aangehouden in Overloon na wilde achtervolging

112 4.709 keer gelezen

OVERLOON | De politie heeft maandagavond met meerdere voertuigen een fuik opgezet op het 14 Oktoberplein in Overloon om zo een 1,5 uur durende achtervolging te stoppen. Onder andere een politiehelikopter moest worden ingezet om de bestuurder van een Volkswagen Polo niet kwijt te raken tijdens de door Brabant en Limburg voerende achtervolging. Eén persoon is vlak voor de kerk in Overloon aangehouden. 

“Rond 19.40 kreeg de politie een melding dat de verdachte zich bevond in Oostrum terwijl hij een gebiedsverbod had. Daarop gingen politiemedewerkers ter plaatse om hem aan te houden en dat was reden voor de man om te vluchten. Hij reed met hoge snelheid door diverse dorpen en op de autoweg. Doordat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde en probeerde op politiemedewerkers in te rijden, werd er een helikopter ingezet.”, aldus de politie. “Tijdens zijn vlucht heeft hij zowel een politieauto als een personenauto geraakt. Beide auto’s liepen lichte schade op. Er is niemand gewond geraakt. De man is naar het bureau in Venlo gebracht een voorgeleid.”

Op social media en WhatsApp gaat een video rond gemaakt door aanwonenden van het 14 Oktoberplein. Op de beelden is te zien hoe een veelvoud aan agenten achter een verdachte aanrennen om hem bij de kerkdeuren op het plein in te rekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant