Afbeelding

Motorclub SMW-MX vreest handdoek te moeten gooien na sluiten baan 't Snepke

Algemeen 2.816 keer gelezen

BOXMEER | Crosscircuit 't Snepke tussen Boxmeer en Rijkevoort moet dicht van de provincie Brabant. "Het kan zomaar zijn dat onze motorclub over een half jaar niet meer bestaat."

Dat zegt Beugenaar Hans Jenniskens, voorzitter van motorclub SMW-MX uit Boxmeer. De club die al vijftig jaar bestaat wordt in haar voortbestaan bedreigd nu thuisbaan 't Snepke gesloten moet worden.
De provincie wil de baan teruggeven aan de natuur. Jaren terug is de bestemming crossbaan er al vanaf gehaald. Aanvankelijk was het plan dat daar woningen gebouwd zouden gaan worden. Nu dat plan van de baan is, wil de provincie het circuit toch sluiten.
"We snappen echt niet waarom", stelt Jenniskens. "De gemeente heeft de grond niet meer nodig. En het bestemmingsplan is bekend: er komt daar niets. De buurt klaagt niet, de gemeente krijgt geen klachten, wat is het probleem?"
Op 't Snepke is ook Motorcross Club Wijchen al dertien jaar actief. Toen in Wijchen de baan aan de natuur werd teruggegeven, maakte de Wijchense club eventjes een uitstapje naar Berghem om even later in Boxmeer aan te schuiven. "Die samenwerking gaat prima", zegt Jenniskens. "Maar zonder baan zijn we nergens. Waar moeten we terecht? Met onze ongeveer 175 leden kun je echt niet zomaar op een andere baan terecht. Die zitten al vol. Zonder baan is het simpelweg einde oefening van de club." Op verzoek van de VVD Boxmeer gaat wethouder Peter Stevens met de motorclub op zoek naar een oplossing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant