Kinderen maakten zelf een kozijntje bij JVK Kozijnen in Sint Anthonis. (foto: Diana Derks)
Kinderen maakten zelf een kozijntje bij JVK Kozijnen in Sint Anthonis. (foto: Diana Derks)

Kinderen maken kennis met techniek: zelf een kozijntje maken

Algemeen 904 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Een bijzonder project van TechnoPromo. Leerlingen van basisscholen gingen namelijk ook dit jaar weer aan de slag bij lokale bedrijven. Doel? Ze enthousiast maken voor de technische sector.

Ruim zestig bedrijven in de regio stelden hun deuren open voor de bijna duizend kinderen. Coördinator Jan Cornelissen van Techno Promo ziet jaarlijks de belangstelling van de bedrijven en scholen toenemen. "Maar ook de belangstelling van de kinderen groeit", vertelt hij. "Ze zijn nieuwsgierig naar techniek en willen weten hoe een technisch bedrijf werkt." Na een voorbereiding in de klas bezochten de kinderen het bedrijf. Ook bij JVK Kozijnen in Sint Anthonis kwamen leerlingen op bezoek. Zij mochten daar zelf een kozijntje maken.
Afgelopen november bestond TechnoPromo 15 jaar. Tijd voor een nieuw design, een nieuwe look. De locatie in Cuijk is door eigen vrijwilligers van een nieuw, fris, modern jasje voorzien en kan er weer jaren tegen. Maar ook op onderwijskundig gebied is er een nieuwe weg ingeslagen. TechnoPromo heeft nieuwe programma's en trekt samen op met het onderwijs. "Steeds meer kinderen vinden de weg naar Cuijk en zijn daar uren bezig met de gekozen activiteiten", vertelt Trees Hamers, manager van TechnoPromo. Voor meer informatie kijk op www.technopromo.nl.

Oproep
Enthousiaste techneuten die zich geroepen voelen om bij te dragen aan het succes van TechnoPromo kunnen zich melden via info@technopromo.nl.

Uit de krant

Uit de krant