SSS'18.
SSS'18.

SSS'18 bestaat honderd jaar en is middelpunt 'Loons' eeuwfeest

Algemeen 826 keer gelezen

OVERLOON | Het dorp Overloon heeft er binnenkort weer een eeuweling bij. Op woensdag 18 juli is het 100 jaar geleden dat op een kamertje boven een Loonse kroeg besloten werd de voetbalvereniging Sport Staalt Spieren op te richten. Het honderdjarig bestaan van SSS'18 wordt in de eerste twee weekenden van juni gevierd. "Het wordt vooral een feest voor Overloon", zegt bestuurslid Patrick Verberkt.

Door: Jos Gröniger

De voorbereidingen op het dorpsfeest rondom de voetbalclub zijn zo'n drie jaar geleden gestart. "We zijn in kleine kring gestart met te bedenken wat voor een feest we eigenlijk wilden, en waar en wanneer de festiviteiten zouden plaatsvinden", zegt Patrick Verberkt, "Daar is uit naar voren gekomen dat de festiviteiten plaatsvinden op zaterdag 2, zondag 3, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni gehouden worden, op sportpark De Raaij."

Familie & Sponsortoernooi
SSS'18 kent sinds jaar en dag het voetbaltoernooi voor families en sponsors. Op dat concept borduurt de jubileumcommissie voort. "We hebben het toernooi verschoven van de gewoonlijke zondag naar zaterdag", zegt Verberkt. De aftrap voor het Familie & Sponsortoernooi in jubileumsfeer wordt zaterdag in de namiddag verricht. Er wordt tot vroeg in de avond gevoetbald, en als de deelnemers, onder het genot van een drankje en een hapje, eenmaal het toernooi geëvalueerd hebben en opgefrist zijn kunnen zij aan het avondprogramma beginnen.

Millstreet Band
In de feesttent op het complex van de jubilaris vindt zaterdagavond de muziekavond plaats met De Millstreet Band en DJ Bart. De zeskoppige Millstreet Band is een van de meest ervaren bands uit de regio. Meer dan 1500 optredens in binnen- en buitenland heeft de band op zijn naam staan. Op bruiloften, kermissen, jubileumfeesten en zelf op besloten feesten zijn de zes leden van de Millstreet Band graag geziene en gehoorde gasten. Voorafgaand, tijdens de breaks en na afloop van de Millstreet-show draait DJ Bart.

Jeugddag
Uitgerust van de eerste jubileumdag komen de Overloners op zondag 3 juni vroeg uit de veren voor weer een dag vol vertier. De beste start voor een drukke feestdag is een stevig ontbijt. "Om 9.00 uur schuiven de leden aan, en leggen een ondergrond voor deze dag", zegt Patrick Verberkt. Want de jeugd uit Overloon maakt zich op voor de zeskamp. Halverwege de uitputtingsslag wordt energie getankt. "We hebben als lunch een frietwagen geregeld waar de deelnemers een frietje en een snack kunnen eten", zegt het bestuurslid.
Na de middag laat een illusionist de aanwezigen versteld staan met zijn onnavolgbare show. Ook is er Expeditie Robinson.
Na alle jeugdactiviteiten is er op zondag vanaf 18.00 uur een jubileumreceptie voor iedereen die de honderdjarige wil feliciteren. De receptie wordt gehouden in de feesttent.

Beercantus
Het tweede jubileumweekend start op vrijdag 8 juni met de Beercantus. Opdrachten met spel, zang en het drinken van bier gaan hand in hand. "Het programma duurt van 20.30 tot 22.00 uur", zegt Patrick Verberkt.

Rowwen Hèze
Het jubileumfeest kent een topper als afsluiting. "We hebben Rowwen Hèze gecontracteerd. Er kunnen 1900 mensen het concert bijwonen", zegt een troste organisator. Het gros van de entreekaartjes is verkocht aan de 550 leden en de Overloonse bevolking. "Er zijn nog enkele honderden kaartjes die op verkoopadressen en online verkocht worden. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen via sss18.nl informeren", zegt Verberkt.

De organisatie van het jubileumfeest ligt in handen van de speciale commissie, die op haar beurt blij is met de steun van sponsors en vrijwilligers uit het dorp. "Carnavalsvereniging De Huibuuke en Fanfare de Vriendenring. Dat tekent voor de hechte gemeenschap uit die dorp. Iedereen staat voor elkaar klaar. Dit is Overloon", besluit hij.

Kijk voor een overzicht van de jubileumfestiviteiten op www.sss18.nl.

Uit de krant