Afbeelding

Dansteam Moov_n Squad uit Cuijk derde van Europa

Algemeen 469 keer gelezen

CUIJK | Het dansteam Moov_n Squad, van de Cuijkse dansschool Chance4Dance, heeft afgelopen weekend een derde plaats behaald bij het Europees Kampioenschap. De titelstrijd vond plaats bij internationale hiphop organisatie UDO in Kalkar, Duitsland.

Eind april mocht het team zich bij deze dansorganisatie al Nederlands Kampioen noemen, waarmee zij zich direct plaatsten voor dit Europees kampioenschap in Duitsland én zelfs ook voor het wereldkampioenschap eind augustus in Schotland.
"Nederlands kampioen was al een unieke ervaring," aldus Shanti de Koning, eigenaresse van Chance4Dance, "Maar deze 3e plaats tijdens een Europees kampioenschap is helemaal bijzonder." Het team moest in hun categorie strijden tegen 16 andere teams van hoog niveau. De beste 9 gingen uiteindelijk naar de finale op zondag en dat resulteerde dus in een bronzen medaille én een beker voor het cuijkse team.

Moov_N Squad, bestaande uit Dana, Marit, Marloes, Mijke, Mila, Pleun, Saphira, Sarah en Shanya heeft onder leiding van trainer Behroz Akbari hard gewerkt de afgelopen maanden. "We doen regelmatig mee aan verschillende wedstrijden, waaronder de wedstrijden bij UDO en we haalden al een aantal keren mooie noteringen. Met de feedback die we daar krijgen, gaan we aan de slag tijdens de wekelijkse trainingen." En met succes, want na Nederlands Kampioen, zijn ze nu dus ook 3e van Europa en hoefden ze alleen een Russisch en een Frans team voor zich te laten.
Individueel was er ook nog succes; teamleden Mijke en Sarah werden 3e met hun duo 2Squad en respectievelijk 7e en 8e met hun solo's.
En nu lonkt het WK. "We gaan hier zeker even van nagenieten, maar we willen nu ook concreter verder kijken," licht Shanti toe. "Met dank aan een flink aantal sponsoren konden wij naar het EK. Maar onze droom is nu om naar het WK in Glasgow te gaan." Het team hoopt dat er genoeg sponsoren zijn die hen hierbij willen helpen. Voor meer info mail naar shanti@chance4dance.nl

Uit de krant