Psychologen Sandra en Anneke.
Psychologen Sandra en Anneke.

‘Het is fijn als je het samen kan doen’

Algemeen 1.089 keer gelezen

GENNEP / VEN-ZELDERHEIDE | Er komt meer grip op Corona, maar is daarmee de crisis bezworen? In gesprek met Sandra Swinkels (Praktijk voor Psychologie, Ven-Zelderheide) en Anneke Coolen - van Zutphen (Praktijk InKleur, Gennep) blijkt dat patronen, klachten en gedrag sinds de Coronacrisis meer naar de oppervlakte zijn gekomen. Zij herkennen in hun dagelijkse praktijk dat veel mensen worstelen met gevoelens van onmacht, angst, onzekerheid, boosheid en verdriet. Zeker voor diegenen die al met lichte klachten door het leven gingen, lijkt alles te worden uitvergroot. Daarnaast staan kinderen en volwassenen door deze situatie voor uitdagingen, die zij niet alleen aan kunnen of willen gaan. De invloed van het Coronavirus lijkt daarmee ook op kleine schaal een grote impact te hebben.

Door het thuisonderwijs hebben ouders een ander zicht gekregen op het (school)gedrag van hun kind. Daarnaast zijn zorgen in het gezin moeilijker hanteerbaar als je 24/7 bij elkaar bent. Dit brengt spanningen en vragen met zich mee waarvoor ouders en kinderen terecht kunnen bij InKleur. Bij Praktijk voor Psychologie ziet Sandra een toename van angst en onzekerheid. Dit is niet vreemd in een tijd waarin zekerheden wegvallen, problemen zich opstapelen en het sociale steunnetwerk afstand moet houden.


Aanbod
Sandra en Anneke bieden ondersteuning en behandeling bij o.a. bovenstaande vragen. ‘Het is fijn als je het samen kan doen’, onder dat motto werken zij samen om de zorg af te stemmen op een brede doelgroep. Zij versterken elkaar en hebben dezelfde visie. Dit is ook hun boodschap aan de mensen in de regio: ‘Het is fijn als je het samen kan doen’.
Het Coronavirus eiste mensenlevens. Hierover praten en je emoties delen met anderen kan je pijn verlichten en het kan met een vleugje humor. Sandra ontwikkelde een cursus Omgaan met Verlies. “In groepsbijeenkomsten reik ik deelnemers handvatten aan om op een goede manier hun rouwproces te doorlopen”, zegt ze. Anneke heeft een werkboek ontwikkeld, voor kinderen en hun ouders, om hen te ondersteunen bij het reguleren van emoties in deze roerige tijden. Aan de hand van werkbladen krijgt men een inkijkje in de werkwijze die zij in haar praktijk hanteert.

Samen sta je sterker
Dat onderschrijven de twee therapeuten volledig. Ondersteuning zoeken bij een professional kan daarbij helpen. “Het is waardevol om (in)zicht op je leven te krijgen. Gun jezelf dat cadeau”, adviseert Anneke.
www.praktijkinkleur.nl / www.sandraswinkels.nl

Uit de krant

Uit de krant