Groep 6 leerlingen van basisschool De Drie Vijvers zijn bij de opening van natuurspeeltuin De Diepen. (foto: Malou Slungers fotografie)
Groep 6 leerlingen van basisschool De Drie Vijvers zijn bij de opening van natuurspeeltuin De Diepen. (foto: Malou Slungers fotografie)

Feestelijke opening van Natuurspeeltuin De Diepen

Algemeen 473 keer gelezen

MILSBEEK | Geheel in stijl opende groep 6 van basisschool De Drie Vijvers uit Milsbeek, samen met wethouders Janine van Hulsteijn en Rob Peperzak, natuurspeeltuin De Diepen in Milsbeek.

Je hoeft niet ver weg om een hoop lol te beleven. Dat blijkt maar weer. Op nog geen twee kilometer van hun school gingen de kinderen op een alternatief schoolreisje. Het speelplezier in de natuurspeeltuin werd afgesloten met pannenkoeken, aangeboden door eigenaar Franc Holthuysen van Eethuis de Diepen.

Samen maken we Gennep
De speeltuin is ontstaan in samenwerking met de gemeente. Eigenaar Franc is content: “Onze oude speeltuin was aan vervanging toe. De gemeente hoorde van onze plannen en samen hebben we er nog meer speelplezier van gemaakt.”

Aantrekkelijker
Ook de twee wethouders zijn blij met deze opening zo net voor de zomervakantie, die zich door alle coronaperikelen misschien meer rondom huis afspeelt. Rob Peperzak, verantwoordelijk voor het speeltuinenbeleid: “Een nieuwe natuurspeeltuin stond al lang op ons wensenlijstje. Buiten spelen is gezond, voeg daar de positieve invloed van natuur aan toe en je hebt een hele mooie combinatie.” “Ook voor de toeristische bezoeker is een speeltuin, direct gelegen naast een mooi natuurgebied, een echte aanwinst”, vult wethouder Janine van Hulsteijn van toerisme aan.

Goudgroene natuur
Eethuis de Diepen ligt aan de goudgroene natuur van de stuwwal die hier eeuwen geleden tot stilstand kwam. Vroeger woonde op deze stuwwal een baron. Drie vijvers en een heel aantal exotische bomen zijn overblijfselen van zijn landgoed. Het schijnt hier te zijn waar de ontwerper van de Droomvlucht zijn inspiratie opdeed. Zo’n wandeling wordt nu nog leuker met de speeltuin als startpunt of afsluiter.

De speeltuin is gratis toegankelijk en ligt achter de parkeerplaats van De Diepen.

Uit de krant

Uit de krant