Sudryso Group BV uit Heijen ontvangt subsidie uit Innovatiefonds
Sudryso Group BV uit Heijen ontvangt subsidie uit Innovatiefonds Foto: Freek van de Venne

Sudryso Group BV uit Heijen ontvangt subsidie uit Innovatiefonds

Algemeen 681 keer gelezen

HEIJEN | Sudryso Group BV uit Heijen ontvangt als eerste onderneming in gemeente Gennep een subsidie uit het Innovatiefonds. De subsidie van € 50.000 is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van het project de Mega Magnetron. De Mega Magnetron produceert gezond, innovatief voedsel en ingrediënten, met een hoge voedingswaarde zonder toevoegingen. De reststromen die ontstaan bij de boeren en telers kunnen met de Mega Magnetron verwerkt tot een houdbaar product.

Circulair en energiezuinig
De Mega Magnetron verwerkt voedselgrondstoffen tot een innovatief, gezond en houdbaar product voor klanten. De Mega Magnetron produceert chips, popcorn en poeder. Het product bestaat uit groente, fruit, vlees, vis of zuivel. Het voedsel en de ingrediënten hebben een hoge voedingswaarde. Wilbert Linders van Sudryso legt uit: “De producten bevatten namelijk 85% van de oorspronkelijke inhoudsstoffen en geen toevoegingen. De producten worden direct geconserveerd en zijn daardoor lang houdbaar. Hiervoor worden nieuwe procesrecepturen ontwikkeld en moeten bestaande recepturen en food processing machines worden verfijnd.” Reststromen kunnen gebruikt worden voor de productie van nieuwe voeding. Wilbert Linders: “Op basis van deze techniek wordt bijvoorbeeld restafval van kaas gebruikt voor een product dat nu overal in de supermarkt te koop is. Dit circulaire proces draagt bij aan de voedselschaarste en is energiezuiniger dan bestaande processen op dit vlak.”

Voordelen van het project
Wethouder Janine van Hulsteijn is blij met de subsidie voor Sudryso: “De ontwikkeling van de Mega Magnetron betekent meer werkgelegenheid, samenwerking met onderwijs en het delen van kennis in de foodbranche. Zo gaat Sudryso onder andere samenwerken met een andere lokale ondernemer en de opleidingsinstituten Fontys, HAS en Universiteit Maastricht. Het stimuleert ook de bewustwording van maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid. Ik ben trots op een ontwikkeling als deze in onze gemeente.” Crossroads Limburg heeft Sudryso ondersteund bij de subsidie-aanvraag en is de verbindende factor tussen de verschillende partijen.

Innovatiefonds
Jaarlijks dragen de acht gemeenten uit Noord-Limburg bij aan het Innovatiefonds. Het Innovatiefonds stimuleert de innovatie van MKB-bedrijven in de regio Noord-Limburg. Innovatie betekent de vernieuwing of verbetering van producten en processen, waardoor nieuwe product-markt combinaties ontstaan voor de MKB’er. Om een subsidie aan te vragen moet het initiatief een bijdrage leveren aan de economie of maatschappij in de regio. Er kan een aanvraag ingediend worden voor de sectoren agrofood, logistiek, maakindustrie, vrijetijdseconomie en de zorg. Het initiatief moet door samenwerking tot stand komen waarbij kennis en ervaring wordt gedeeld. Dat kan een samenwerking zijn tussen bijvoorbeeld ondernemers, ondernemersorganisaties, onderwijs, kennisinstellingen en de overheid. De maximale innovatiebijdrage is € 100.000. De aanvrager zorgt daarnaast voor 25% cofinanciering.

Uit de krant

Uit de krant