Meer dan 13.000 boeken, netjes op onderwerp gesorteerd, liggen te wachten om opnieuw hun verhaal te vertellen.
Meer dan 13.000 boeken, netjes op onderwerp gesorteerd, liggen te wachten om opnieuw hun verhaal te vertellen.

Meer dan 13.000 boeken op de boekenmarkt in Beugen

Algemeen 331 keer gelezen

BEUGEN | KBO Beugen gaat alsnog zijn jaarlijkse boekenmarkt houden in MFC ’t Kruispunt. Vanwege corona kon de boekenmarkt in juni niet doorgaan, maar op zaterdag 26 en zondag 27 september kan iedere boekenworm weer zijn of haar hart ophalen. Meer dan 13.000 boeken, netjes op onderwerp gesorteerd, liggen te wachten om opnieuw hun verhaal te vertellen. 

Dit jaar zijn al deze boeken te koop met een maximumprijs van € 2,-. De meeste zijn echter nog goedkoper. Daarnaast zijn de boeken onderverdeeld in onder andere kinderboeken (10 voor € 1,-) en hobbyboeken: over koken, tuinieren, handwerken, muziek, sport, et cetera. Maar er zijn ook secties over gezondheid en voeding, landeninfo/toerisme, groteletterboeken, sciencefiction (voor het eerst!), en Engels/Duits/Frans. Er is dus voor iedereen wat te vinden.

Opbrengst en coronamaatregelen
De opbrengst van de boeken en het entreebedrag van € 1,- zijn bestemd voor de lokale Bond van Ouderen. KBO organiseert activiteiten waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en behartigt lokaal hun belangen. Het bestuur van KBO Beugen hoopt dan ook veel bezoekers te mogen begroeten in dit laatste weekend van september. Uiteraard met inachtneming van de geldende gezondheids-voorschriften; behalve in de grote zaal staan er nu ook boeken in de foyer en in zaal 4 en 5. Zo is er meer ruimte gecreëerd in verband met de anderhalvemeterregel! Mensen met gezondheidsklachten worden uiteraard verzocht om de boekenmarkt dit jaar over te slaan.

De boekenmarkt is op zowel zaterdag 26 als zondag 27 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur; op zaterdagavond bovendien van 19.00 tot 22.00 uur. Iedere leesliefhebber kan op die tijdstippen terecht in MFC ’t Kruispunt, Kerkplein 6 te Beugen.

Uit de krant

Uit de krant