Dick Arts: “Ik ben gewoon Dick. Ik bén VIND Makelaardij.”
Dick Arts: “Ik ben gewoon Dick. Ik bén VIND Makelaardij.”

VIND Makelaardij: ‘Ik help met heel de verhuizing’

Algemeen 368 keer gelezen

OVERLOON | “Het idee ontstond een jaar geleden. We vonden het maar vervelend om thuis te werken. Toen zei Rick dat er hier nog een pand leeg stond.” Met aanstekelijk enthousiasme vertelt Dick Arts over het spiksplinternieuwe bedrijfspand in Overloon. De ondernemer met Overloonse roots ziet prachtige kansen om vanuit hier, aan de Irenestraat, als VIND Makelaardij de lokale huizenmarkt verder te bestieren. Waar Dick het huis dus juist uít wilde, daar helpt hij anderen met het vinden van hét plekje waar ze nooit meer weg willen.

In het bedrijfspand lopen werklui af en aan om de laatste puntjes op de i te zetten en een paar dozen in de hoek popelen om uitgepakt te worden. Maar Dick is er al helemaal klaar voor: “Dit is ontzettend gaaf!”

In slechts drie jaar tijd heeft Dick zich op de makelaarsladder omhoog gewerkt van jonge hond tot dé makelaar in Overloon en ver daarbuiten. Met het nieuwe kantoor als onderstreping van dit harde werken. Maar het laatste wat de Overlooner zal doen is naast zijn schoenen lopen: “Ik ben gewoon Dick. Ik bén VIND Makelaardij.” Dit uit zich in de betrokken en persoonlijke wijze waarop Dick mensen helpt met de juridische en praktische haken en ogen die bij verhuizingen horen. “Ik vind de menselijke kant zo ontzettend belangrijk. Ik als makelaar moet het verschil maken. Daarom stel ik mijzelf altijd de vraag of iets goed is verlopen dankzij of ondanks mij. Het moet altijd dánkzij mij zijn, want alleen dan is de factuur terecht.”

“Ik vind het echt fantastisch om iemand van A tot Z te helpen. Dan bouw je ook echt een band op.” Hierom beoefent Dick iedere tak van de makelaarssport, van verkoop tot aankoop en van hypotheekverstrekkingen tot verzekeringen. “Ik vind het vervelend als mensen voor elk onderdeel bij een apart loket moeten zijn. Dat geeft verwarring en vertraging". Doordat ik alles zelf doe, kan ik voor mensen altijd het beste plan opstellen. Ik vergelijk de meeste beschikbare geldverstrekkers en geef onafhankelijk advies” legt Dick uit. “Het beste plan is daarin echter niet altijd het goedkoopste. Stel je voor dat je met zijn tweeën een huis koopt en één van jullie komt ter overlijden. Dan moet het niet zijn dat je de hypotheek niet meer kunt betalen. Een hypotheek moet altijd goed zijn.”

VIND Makelaardij is actief in heel Land van Cuijk en regio Nijmegen. Op www.vindmakelaardij.nl stelt Dick zich verder voor en neemt hij mensen mee in het actuele aanbod. "Ik kan helpen met héél de verhuizing.” Lachend valt zijn blik op de stapel dozen in de hoek. "Al ga ik dáár niet nog eens mee sjouwen.”

Uit de krant

Uit de krant