Impressie van hoe de kerk in Langenboom in de toekomst ingericht zal worden. (Foto: Eigen Kweek)
Impressie van hoe de kerk in Langenboom in de toekomst ingericht zal worden. (Foto: Eigen Kweek)

Raad stemt in met Langenboomse plannen: ‘Dit is ongelooflijk!’

Algemeen 1.219 keer gelezen

LANGENBOOM | “We hebben een volmondige JA” Dat schreef Stichting Eigen Kweek Langenboom donderdagavond op haar Facebookpagina. Hiermee doelt de stichting op het door de gemeenteraad afgegeven akkoord eerder die avond. De verbouwing van de Langenboomse kerk gaat door. Deze zal het verouderde gemeenschapshuis De Wis vervangen en worden omgetoverd tot multifunctionele accommodatie én café. 

“Ik ben nog een beetje schor. Het was super, super, super spannend!” Ivonne van der Horst beleeft de vrijdagochtend op een roze wolk. Als voornaamste kartrekker van het Langenboomse initiatief heeft ze uitzonderlijk veel pijn en moeite gestoken in de plannen. “Je moet zó véél aanleveren. Ik denk dat er in de gemeente Mill nog nooit zo’n omvangrijk stuk op tafel heeft gelegen. En ook al hoorden we geregeld dat de plannen er mooi uitzagen, het blijft toch altijd spannend. Er zijn immers altijd kleine puntjes van kritiek.”

Maar uiteindelijk mochten de Langenboomse kerkklokken stevig geluid worden, om zo het goede nieuws met heel het dorp te delen. ‘Een kippenvelmoment’ volgens Ivonne. Inwoners die niet op de klokken konden wachten waren aanwezig in de kantine van S.E.S. De live te volgen raadsvergadering werd daar coronaproof maar feestelijk afgesloten. Een illustratie van de Langenboomse betrokkenheid. Immers hebben de inwoners al vanaf het eerste begin de plannen vrijwel volledig zelfstandig uitgevoerd, tot groot genoegen de plaatselijke politiek. 

Ook nu de plannen groen licht hebben gekregen is er nog het één en ander aan huiswerk te doen voor de Langenboomse stichting. Er moet nog een risicoparagraaf worden geschreven, “een kwestie van afmaken” volgens Ivonne. “Als alles dan meezit kan de bouw dan in 2023 beginnen, om aan het einde van dat jaar klaar zijn!” Na de zomer gaat Eigen Kweek dit huiswerk afmaken. Nu is het nog tijd voor feest: “Het moet eerst even indalen. Dit is ongelooflijk!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant