Ook bij familie Alders aan de Rieterdreef 3a in Overloon stond al een aantal maanden het bedrijfsbord van Land van Cuijk Boert Bewust.
Ook bij familie Alders aan de Rieterdreef 3a in Overloon stond al een aantal maanden het bedrijfsbord van Land van Cuijk Boert Bewust.

Mestverwerking en voerefficiëntie metingen op het boerenerf

Algemeen 432 keer gelezen

OVERLOON | Bij familie Alders gaat elke melkkoe elke dag op de weegschaal. Die ziet er natuurlijk wat anders uit dan bij je thuis. Dit doen ze om de voerefficiëntie te meten. Hoeveel voer heeft een koe nodig om een liter melk te maken? Hoe minder hoe beter voor het milieu en natuurlijk voor de portemonnee van de boer. De fokkerijorganisatie zet zo de beste koeien in voor de fokkerij voor de productie van vele duurzame liters Nederlandse melk.

Naast koeien heeft familie Alders uit Overloon een akkerbouwtak en een mestverwerking. Een innoverende familie: dochter Lisette is te zien in een filmpje van de Dutch Dairy Challenge voor een nieuwe uitdaging: de productie van waterstof op de boerderij. 

Ook bij familie Alders aan de Rieterdreef 3a in Overloon stond al een aantal maanden het bedrijfsbord van Land van Cuijk Boert Bewust. Inge van Dijk, Tweede kamer lid CDA, onthulde het bord tijdens het eerste partnerevent van Land van Cuijk Boert Bewust op 2 juli: “Boert Bewust is een heel goed initiatief om boeren en burgers met elkaar te verbinden; het is hard nodig dat zowel mensen uit de stad maar ook op het platteland zelf zien en ervaren waar hun dagelijks eten vandaan komt.”

Familie Alders doet ook mee met de landelijke Boeren en tuinders pakken uit zomereditie. Op 7 augustus en 4 september houden ze een toetjesproeverij. Kijk voor meer info op wwwboerenentuinderpakkenuit.nl. 

Uit de krant

Uit de krant