Onder het genot van koffie en koekjes werden de bevindingen van de Cremershofbewoners gedeeld.
Onder het genot van koffie en koekjes werden de bevindingen van de Cremershofbewoners gedeeld. Foto: SK-Media

Bewoners Cremershof komen gezamenlijk buiten: Wat maakt wonen hier nou zo fijn?

Algemeen 1.188 keer gelezen

CUIJK | Wat is nou typisch Cremershof? Met die vraag werden de bewoners van het complex aan de Jan van Cuijkstraat bijeengeroepen. In samenwerking met de werkgroep Wonen, Zorg & Welzijn Cuijk, Mooiland en vrijwilligers van het KBO zorgden Sociom en Club Goud voor een gezellige woensdagmiddag. 

In beeld brengen wat er onder de bewoners van het Cremershof speelt. Met die insteek werd de gezellige middag georganiseerd. “We wilden een leuke activiteit bedenken om de bewoners juist ook meer met elkaar in contact te brengen.” Aan het woord is Wendy Huijbers van Sociom. “In dit gebouw wonen overwegend senioren. Daarom hebben we ook meteen Club Goud ingeschakeld. Zij zijn expert op het gebied van contact met senioren.”

Onder het motto ‘Typisch Cremershof’ plaatste Club Goud zodoende een grote tipitent op het grasveld tegenover het wooncomplex. “Ruim dertig bewoners kwamen gezellig op de koffie om hun bevindingen met ons te delen” vertelt Wendy trots. “Dit is allemaal opgeschreven en vervolgens in die tipi opgehangen.” Sociom en de andere samenwerkende partijen hopen op deze manier handleidingen te krijgen voor de toekomst. “Al met al was het een leuke en gezellig middag” concludeert Wendy. “Ik denk dat we verder ook veel nuttige info hebben gekregen, maar ook dat de bewoners elkaar wat beter hebben leren kennen. “

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant