De brug naar het kasteel.
De brug naar het kasteel.

Gemeente neemt kasteel zusters van Julie Postel over

Algemeen 862 keer gelezen

BOXMEER | Voor slechts één euro wil gemeente Boxmeer het kasteel Boxmeer overnemen van de zusters van Julie Postel. Hiermee wil ze voorkomen dat het Rijksmonument in verval raakt, wanneer de zusters er niet meer zijn. 

“Het mag niet verpauperen. Het bevindt zich in goede staat” aldus burgemeester Karel van Soest. Per jaar moet het voorkomen van verpaupering de gemeente €130.000 euro gaan kosten. Daarnaast zijn er nog eenmalige overdrachtskosten die gezamenlijk neerkomen op ongeveer €25.000 euro. Die enkele euro is dus puur symbolisch.

In handen van de gemeente zal het markante gebouw wel de wil van de zusters blijven invullen. Het verzorgingstehuis van Sint Anna blijft bijvoorbeeld behouden, net als het museum. De gemeente is wel voornemens een extra ontsluitingsweg aan te leggen, om de bereikbaarheid en daarmee veiligheid te verbeteren.

Voor dat deze plannen werkelijkheid worden is het aan de nieuwe gemeenteraad om definitief te beslissen. Maar volgens wethouder Willy Hendriks - Van Haren geeft het huidige college van B&W wel een ‘heel duidelijk signaal.’

Uit de krant