Afbeelding
Advertorial

10 Originele cadeautips voor vrouwen

Algemeen 73 keer gelezen

Een verjaardag, Valentijnsdag, Kerstmis, Pasen of Sinterklaas of gewoon zomaar: de feestvreugde wordt verhoogd met een cadeau, en liefst een origineel geschenk. Het is daarbij een kwestie van je inleven in het feestvarken, maar we willen je wel even op weg helpen met maar liefst 10 tips die hoog scoren op de schaal van originaliteit. 

Voor de persoonlijke behoefte

Heel persoonlijk is dit cadeau, waar gelukkig allang geen taboe meer op rust: een vibrator. Seksspeeltjes in het nachtkastje zijn eerder regel dan uitzondering in de slaapkamer, bijna niemand kijkt hier meer raar van op. Zoals gezegd, leef je even in voordat je zo’n speeltje koopt, maar wellicht heb je signalen opgevangen dat een vibrator in een behoefte voorziet. 

Italiaanse lekkernijen: altijd goed

Maar misschien vind je zo’n speeltje toch iets te gewaagd, heeft diegene het niet nodig of ken je de persoon in kwestie niet zo goed? Dan zoek je wellicht een ‘veiliger’ cadeautje. Eten en drinken, zeker als je een mooi pakket samenstelt, kan ook verrassend zijn. Bijvoorbeeld een mand vol Italiaanse lekkernijen zoals olie, pasta, wijn, kaas, olijven en gedroogde paddenstoelen, wie wil die nou niet ontvangen? 

Ingelijste foto door Anton Corbijn

Het is niet moeilijk om terloops te achterhalen wat de favorieten zijn van degene voor wie je een cadeau wilt kopen. En anders staat er wel op haar sociale media wie zich tot diens idolen mogen rekenen. Hier bestaan iconische foto’s van, eventueel in neutraal maar decoratief zwart-wit. Zoek eens op het werk van Anton Corbijn: deze Nederlandse fotograaf en regisseur kreeg de allergrootsten der aarde (muzikanten, filmsterren, fotomodellen) al voor zijn lens. Ga naar je lokale copyshop, laat de foto groot uitprinten en lijst hem in. 

Badkamerradiootje

Muziek in de badkamer, dat is lekker wakker worden! Natuurlijk zijn er ook bluetoothspeakers waarmee je je eigen playlist aanzet om lekker bij te poedelen, maar voor sommigen gaat er niets boven het gekabbel en gebabbel op de radio: nieuws, grappige gesprekken en liedjes. Badkamerradiootjes bestaan in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld in de vorm van een badeend. In dat laatste geval is het wel zaak deze niet met de echte badeend te verwarren. 

Moestuinpakket

Een kleine kweekbak voor kruiden, wat potten, een zak potgrond en natuurlijk allerlei zaadjes. Na alle verhalen over ‘dichter bij de natuur zijn’, ‘duurzamer leven’ en ‘meer in de tuin doen’ kan de ontvanger van een compleet moestuinpakket nu de daad bij het woord voegen! Niks mis mee, zo’n extra zetje in de rug. En na een aantal maanden staat de tuin vol gratis eten. 

Dagje of weekendje samen

Trakteren is altijd leuk! Organiseer een dagje uit met degene die het feest geeft. Of een weekendje. Eventueel kun je dit goedkoper scoren op een veilingsite. Denk aan wellness/spa, een middagje of weekendje shoppen, een stedentrip of een proeverij. Ook leuk om met een groep te geven. Extra tip, een mystery ticket: melden op Schiphol en de bestemming zo lang mogelijk geheim houden. 

Krant van de geboortedag

Ook hier moet je even googelen om erachter te komen hoe je eraan komt, maar een krant van iemands geboortedag is in ieder geval een interessant, origineel en grappig cadeau. Althans, niet al het nieuws dat erin staat is natuurlijk grappig, wel het idee dat iemand kan kijken wat er allemaal in de wereld gebeurde op de dag dat hij of zij geboren werd. 

Een bordspel of legpuzzel

Een legpuzzel, is dat niet iets voor kinderen en senioren? Nee dus. Zeker de cartoon-puzzels van Jan van Haasteren zijn populair bij de hipste vrouwen, ook omdat ze er zo lekker door tot rust komen. Puzzelen is hot, er worden zelfs hele toernooien voor gehouden. En bordspellen, ja, die zijn dan weer leuk om de sfeer een boost te geven met gezelschappen. Hier kom je verrassend mee uit de hoek. 

Ander streaming-abonnement

Er bestaan meer streamingdiensten dan alleen die waar iedereen al naar kijkt. Een abonnement op Amazon Prime, een relatief nieuwe speler in het veld, kost nog geen vier tientjes per jaar en daar staan veel nieuwe series op, alsmede de enige autoshow die veel vrouwen wél leuk vinden: het hilarische The Grand Tour

Lokale kunst

In elke stad of dorp is wel een webshop met lokale kunst te vinden, die vaak te maken heeft met de omgeving. Een kunstwerk voor aan de muur, maar ook ambachtelijk vervaardigde sieraden zijn unieke en herkenbare cadeaus omdat men de maker in kwestie vaak wel kent. Bovendien is deze kunst nog betaalbaar, en je draagt bij aan de mooie ‘support your locals’-gedachte. Genoeg inspiratie opgedaan? We wensen je alvast een mooi feestje toe!

Uit de krant

Uit de krant