Hans Verhoeven (rechts) ontving in 2018 een Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant.
Hans Verhoeven (rechts) ontving in 2018 een Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant. Foto: Manon Bimbergen
In Memoriam

Dansicoon Hans Verhoeven (62) overleden

Algemeen 5.833 keer gelezen

UDEN/CUIJK | Dansicoon Hans Verhoeven is overleden. De 62-jarige Udenaar, jarenlang eigenaar van Danscentrum Verhoeven in Uden, Cuijk, Groesbeek en Boxmeer, overleed op vakantie in Spanje aan een hartinfarct.

Verhoeven is een bekendheid in de verre omgeving. Menig jongere leerde in één van zijn dansscholen de Quickstep en de Engelse Wals. Zijn ouders zetten Dansschool Verhoeven op. Zelf begon hij in Cuijk een gelijknamige dansschool, die nog altijd danslessen in het Land van Cuijk verzorgt.

Veel verdiensten
Ook was Verhoeven medeorganisator van het Holland Dans Spektakel (voor rolstoeldansers), dat al dertig jaar in Cuijk wordt gehouden. Hij was eveneens betrokken bij allerlei activiteiten in Uden en Cuijk. In 1986 werd hij door CV de Knoerissen benoemd tot Prins Porcellus XXI van Uden. Ook was hij de mede-initiator van de Kuukse Kwis.
Voor zijn (vele) verdiensten voor de danssport werd Verhoeven in het verleden al onderscheiden met de Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Uit de krant

Uit de krant