Lange files bij de containers voor oud papier in Vierlingsbeek.
Lange files bij de containers voor oud papier in Vierlingsbeek. Foto: Ron Koenen

Direct chaos bij inzameling oud papier in Vierlingsbeek

Algemeen 2.803 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | De nieuwe manier van papierinzameling in Vierlingsbeek heeft zaterdag meteen tot een flinke chaos geleid op de wegen rondom inleverlocatie Soetendaal, vlakbij het sportpark. “Het is ridicuul en ongelofelijk wat er is gebeurd. We gaan de wethouder hierop aanspreken, want het moet anders”, benadrukt raadslid Marc Oudenhoven (Liberaal Land van Cuijk).

Door Martijn Schwillens

De verkeerschaos rond het sportpark van Vierlingsbeek was groot. Omstreeks 10.30 uur was de file bijna een kilometer lang. “De auto’s stonden op een gegeven moment zelfs in het dorp in de file. Het station was niet meer te bereiken en er stonden auto’s op het spoor, omdat het verkeer nergens meer naartoe kon. Vanwege corona is er nu geen voetbal, maar over een paar weken gaat het jeugdvoetbal weer starten, waardoor er nog meer verkeer richting Soetendaal moet. Dan zijn de problemen helemaal niet meer te overzien”, vertelt Oudenhoven.

‘Over een paar weken gaat het voetbal weer starten, waardoor er nog meer verkeer richting Soetendaal moet. Dan zijn de problemen helemaal niet te overzien’

Problemen aangekondigd
Tot 1 januari werd in Vierlingsbeek en Groeningen het oud papier opgehaald door een perskraakwagen, sinds de oude gemeente Boxmeer is opgegaan in het Land van Cuijk moeten bewoners van beide dorpen hun oud papier naar containers bij sportpark Soetendaal brengen. “Deze zaterdag waren de inwoners van beide dorpen met oneven huisnummers aan de beurt en komende zaterdag de inwoners met de even nummers”, legt Oudenhoven uit.
Toch wijt het raadslid de problemen niet ‘aan kinderziektes of gewenning’. “Al in de aanloop naar de nieuwe inzamelingswijze heeft zowel de organisatie die het oud papier inzamelt als wij (Liberaal LvC, red.) bij de gemeente aangekaart dat er grote problemen te verwachten zouden zijn. Het is in de praktijk zelfs nog erger dan dat we gevreesd hadden.”
Liberaal LvC gaat vragen stellen in de raad, maar wil dat wethouder David Sölez (Team Lokaal) het probleem ‘direct aanpakt’.

Lange files in Vierlingsbeek door het inzamelen van oud papier.
Lange files in Vierlingsbeek door het inzamelen van oud papier.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant