DSV is klaar voor vertrek naar Polen met 36.000 liter melk
DSV is klaar voor vertrek naar Polen met 36.000 liter melk

Oorlogsmuseum Overloon, DSV en Globemilk slaan de handen ineen voor Oekraïne

Algemeen 391 keer gelezen

OVERLOON | Oorlogsmuseum Overloon is samen met lokale ondernemers opgetrokken om de mensen in het door oorlog getroffen Oekraïne te helpen. Ze sloten een partnerschap met Globemilk uit Boxmeer en DSV uit Venray. Globemilk is een leverancier van biologische houdbare melk, een product waaraan veel behoefte is in Oekraïne op dit moment, net zoals aan andere voedingsmiddelen en medische benodigdheden. DSV werkt belangeloos mee om het grootste deel hiervan te transporteren. De eerste volle vrachtwagen is inmiddels richting Polen vertrokken. Daar zal het Rode Kruis de melk verdelen onder de honderden Oekraïense vluchtelingen.

In totaal kon Globemilk zo’n 36.000 liter melk leveren. En doordat de melk dichtbij de bron gekocht werd, tegen minder dan de helft van de kostprijs, werd van een dubbeltje een kwartje gemaakt. Het museum koopt de partij met de opbrengsten van het meerijden bij Militracks, het jaarlijkse evenement dat het museum op 14 en 15 mei weer hoopt te organiseren.

De komende tijd zal het museum zich verder oriënteren op mogelijk meerdere samenwerkingen met lokale ondernemers in de Gemeente Land van Cuijk om zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen te kunnen helpen in deze onzekere tijd.

Uit de krant

Uit de krant