Afbeelding

‘Eldorado’ brengt een educatief stukje muziek, theater en spektakel naar Beers

Algemeen 190 keer gelezen

BEERS | Het leven is mooi en als ’t even kan, lopen we achter de muziek aan. Zijn we niet allemaal op zoek naar ons eigen Eldorado? Ondertussen kennen we ook steeds meer andere verhalen over het platteland: onveiligheid voor de boeren, drugslabs in schuren. Wat gebeurt daar eigenlijk en wat trekken we ons daarvan aan? Vanaf 13 mei tourt de muziektheatervoorstelling Eldorado langs vijf boerenlocaties, waaronder Landgoed De Barendonk in Beers. 

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het platteland in 2022 ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we; de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met als speciale gast de burgemeester. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De million-dollar-question is: In wat voor Brabant willen wij leven?

150 muzikanten per gemeente
In deze groots opgezette muziektheatervoorstelling spelen lokale fanfares en koren een belangrijke rol. Per gemeente doen zo’n 150 amateurmuzikanten mee uit alle soorten muziekverenigingen: fanfares, harmonieën, brassbands, kerkkoren, feestbands, accordeon-orkesten.

Op 27, 28 en 29 mei strijkt Eldorado neer op Landgoed De Barendonk in Beers. Wil jij er bij zijn? Tickets (€17,50 per persoon, kinderen onder de 12 gratis) zijn te koop via www.eldorado2022.nl.

Uit de krant

Uit de krant