Loop gezellig binnen, koffie met iets lekkers staat voor je klaar…
Loop gezellig binnen, koffie met iets lekkers staat voor je klaar…

Eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

Algemeen 722 keer gelezen

CUIJK | In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemer Susan Witteveen van Entree Mode uit Cuijk doet mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten. Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Cuijkse deelnemer
Entree Mode is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In augustus 1998 werd de winkel van Susan geopend in De Maasburg, 4 jaar na dato verhuisde de winkel naar een ander pand in de Molenstraat. Bijna 24 jaar nadat het eerste paar schoenen over de toonbank ging is de winkel niet meer weg te denken uit het Cuijkse centrum.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om onze klanten nog een keer extra te bedanken voor het vertrouwen in onze winkel”, vertelt Susan. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Cuijk de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ worden de klanten van Entree Mode nog meer dan normaal in het zonnetje gezet! 

Uit de krant

Uit de krant