Kom jij ook naar het Schaapscheerdersfeest?
Kom jij ook naar het Schaapscheerdersfeest?

Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis

Algemeen 807 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Zondag 12 juni is het weer zover: Het allerleukste evenement midden in de natuur; dat is het Schaapscheerdersfeest in de bossen van Sint Anthonis. Kinderen én hun ouders, opa’s en oma’s kunnen weer de hele middag plezier maken. Hilarisch is het zogenaamde “appeltje schillen” waarbij je iemand kunt uitdagen in wie het eerst het appeltje heeft geschild door hard te trappen op 2 fietsen op een rol!

Voor de allerkleinste bezoekers is het schaapscheerdersfeest één groot avontuur. Bak zelf broodjes boven het kampvuur of ga paardrijden op een echte Belgische Knol. Daarnaast is de scouting St. Patrick aanwezig en laat zien waarom je bij deze actieve vereniging moet gaan. Er worden diverse leuke workshops voor kinderen aangeboden. Denk aan schilderen op een ezel, uilenballen uitpluizen, tekeningen maken van houtskool, dromenvangers knutselen of een Indianen krachtstok maken van een wilgentak. Bij de stand van de IVN kunnen kinderen weer van alles onderzoeken en zien.

Uiteraard is de schapenscheerder dit jaar ook weer van de partij. Je vindt hem voor de Schaapskooi. Op de heide kunnen bezoekers zien hoe een herder met zijn hond een kudde bijeendrijft. 

Strippenkaart
Kinderen kunnen al deze activiteiten zelf beleven met de speciale strippenkaart die voor slechts € 5,- te koop is, Daarvoor krijg je een middag vullend programma. Betalen kan uiteraard ook met een pinpas.

Standhouders
Ook voor de volwassen bezoekers is er genoeg te beleven op het Schaapscheerdersfeest. Zo zijn er leuke standjes met producten gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan wenskaarten met afbeeldingen geïnspireerd op de natuur, lokale lekkernijen, denk hierbij aan speciaalbier en verse worst, maar ook mooie fotokunst van de natuur op de heide. Een imker legt uit hoe er honing wordt gemaakt.

Bereikbaarheid
Vanaf 11.00 uur rijdt er een treintje vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Heksenboom (Bosweg 40 in Sint Anthonis) naar de Schaapskooi. De auto kan dan op de grote parkeerplaats bij het restaurant geparkeerd worden. Lopen of fietsen naar de locatie kan ook. De route staat aangegeven. Trek wel stevige wandelschoenen aan want het is ongeveer 1,5 kilometer lopen.

Meer info
De entree is gratis. De strippenkaart voor de kinderen is te koop voor € 5,-. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Om de rust van de schapen te garanderen, moeten honden kort aangelijnd blijven. De dag wordt georganiseerd door een samenwerking van Stichting Het Schaap met Staatsbosbeheer en Scouting St. Patrick. Voor meer informatie kijk op www.stichtinghetschaap.nl of www.facebook.com/stichtinghetschaap.

Uit de krant

Uit de krant