Lourdes kijkt uit naar uw komst! Kom en laat u informeren op 29 juni!

Algemeen 219 keer gelezen

CUIJK | Na twee jaar nagenoeg geen pelgrims te hebben ontvangen, is Lourdes ontwaakt uit de noodgedwongen coronaslaap. Vanuit veel landen zijn de bedevaarten weer opgestart, zo ook vanuit Nederland. In april en mei hebben de eerste Nederlandse pelgrims weer kunnen ervaren hoe bijzonder het is om in Lourdes te zijn. De plaats waar in 1858 Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. Sindsdien bezoeken jaarlijks vele miljoenen pelgrims deze Mariabedevaartplaats in het zuiden van Frankrijk. Waarom gaat men naar Lourdes? De redenen zijn divers, om steun te zoeken bij Maria en bij elkaar, om te bedanken, te bezinnen, samen het geloof te beleven, maar ook uit nieuwsgierigheid of omdat iemand het fijn vindt als je meegaat.

Ook vanuit de Heilige Martinusparochie uit Cuijk e.o. zijn de plannen gesmeed om deze jaarlijkse traditie weer op te pakken. Van 17 t/m 22 september a.s. zal een groep, onder de geestelijke begeleiding van pater Callistus Offor C.S.Sp de reis gaan ondernemen en iedereen is uitgenodigd om hieraan deel te nemen, parochianen en niet-parochianen. We sluiten ons aan bij de Nederlandse bedevaartorganisatie Stichting Huis voor de Pelgrim uit Maastricht met al meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van bedevaarten in Europa en daarbuiten.

Deze geheelverzorgde bedevaart omvat de vliegreis vanaf Maastricht Aachen Airport, transfers in Frankrijk, verblijf in een goed driesterrenhotel op basis van volpension en op loopafstand van het Heiligdom, het programma met Nederlandstalige vieringen, de internationale vieringen en processies, rondleidingen over het Heiligdom en in de stad Lourdes naar plaatsen waar Bernadette Soubirous, de zieneres, geleefd heeft en een excursie naar de prachtige Pyreneeën.

Ook mensen die zorg nodig hebben kunnen aan de bedevaart deelnemen. Enthousiaste en gekwalificeerde vrijwilligers staan klaar om de gewenste zorg te verlenen.

Is uw interesse gewekt en wilt u wat nadere informatie, kom dan vrijblijvend op woensdag 29 juni a.s. om 20.00 uur naar de informatiebijeenkomst in de pastorie van de H. Martinuskerk in Cuijk. Of neem contact op met Roosmarie Manders (06) 51 46 55 70, roosmarie.manders@home.nl. U bent van harte uitgenodigd.

Uit de krant