Afbeelding

Outlands Festival zwaait knallend af: ‘Het was perfect’

Algemeen 321 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Dat was het dan, de negende en laatste editie van Outlands Festival zit er op. Afgelopen weekend stond de ‘legendarische locatie’ in Vierlingsbeek te trillen op zijn grondvesten. Tot in Boxmeer kon men genieten van de bastonen en het spectaculaire vuurwerk. De organisatie kijkt trots terug op deze ‘Final Destination’-editie, en op Outlands Festival an sich.

Stoppen op het hoogtepunt, dat was de gedachte bij de organisatie van het Vierlingsbeekse festival. Een hoogtepunt was het zeker. Al enkele dagen voordat het feestgedruis losbarstte, waren alle tickets uitverkocht, voor het eerst in de geschiedenis. “Als je zo kunt stoppen, dan doe je iets goed!” Dennis Rijnen blikt bijzonder tevreden terug. Zelfs met de flinke hoogtes die het kwik zaterdagmiddag aantikte, zijn er geen vervelende dingen gebeurd. “Het was perfect. We hebben veel plezier gemaakt, alleen maar lachende gezichten gezien. Géén reden tot klagen!”

Jammer
Na negen succesvolle edities vindt de organisatie het welletjes geweest. Als het aan de festivalgangers ligt, wordt Outlands tot in de eeuwigheid vaste prik op de festivalkalender. “Naderhand zijn veel mensen langsgekomen om ons persoonlijk te bedanken. Supermooi natuurlijk. Velen zeiden ook dat ze het zo jammer vonden dat we stoppen.” Dennis lacht: “Dat heb ik wel 500 keer gehoord. Een beter compliment bestaat niet.”

Meer, mooier en beter
Met het uitdoven van de laatste klanken van Paul Elstak, brak zondagavond dan écht het allerlaatste feestmoment aan. De spectaculaire eindshow met waanzinnig veel vuurwerk moest ‘meer, mooier en beter’ dan ooit worden. Een belofte die ruimschoots werd ingelost, en waarvan heel de regio kon meegenieten. “We zijn er knallend uitgegaan,” vertelt Dennis trots. “Het was echt top, ik kan er niets anders van maken. Mooier kan niet!”

Heel de dag door was het groot feest op het Outlands terrein. (Foto: SK-Media)

Uit de krant