V.l.n.r.: Pieter Relou, Govert Sweep, Hugo Bens, Ardi van Erp, Gerdi Lamers
V.l.n.r.: Pieter Relou, Govert Sweep, Hugo Bens, Ardi van Erp, Gerdi Lamers Foto: Monique van Loon

Govert Sweep aan het werk in sperziebonenveld

Algemeen 695 keer gelezen

BOXMEER | Weet jij wat er op het land groeit? Govert Sweep, de bekende YouTuber en avonturier uit Boxmeer, wilde wel weten wat er groeit. Hij kwam op bezoek bij de boeren. Onder het genot van koffie, fris en Brabants worstenbroodje praatte hij met en over de boeren. “Hij raakte steeds geïnteresseerder, prachtig om te zien en te horen”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust en legpluimveehouder in Haps. Een fijn gesprek over de actualiteiten rondom de stikstofperikelen maar ook het dagelijks leven op de boerderij en boerderijeducatie. Natuurlijk moest het werk ook in werkkleding gebeuren. De avonturier had nog nooit in een tractor gereden maar na een korte uitleg door melkveehouder Pieter Relou kon hij op weg naar het land met sperziebonen.

ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust hebben gewasborden gemaakt om burger te laten zien wat er groeit op het land. “Borden met een foto van het product, icoontjes over het groeiproces en een QR code naar de site met verdere uitleg”, legt Pieter Relou uit. In het hele Land van Cuijk, zoveel mogelijk bij fiets- en wandelroutes, staan nu 21 borden met uitleg. 

Govert Sweep zette samen met Hugo en Pieter het bord in een veld met sperziebonen. Een mooi avontuur: ‘Hoe sla je het makkelijkst een paal in de grond?’ en natuurlijk ging hij naar huis met een lekker pakket streekproducten met onder andere sperziebonen. Ga je fietsen of wandelen? Stop even bij een bord en scan de code. Dan kom je meer te weten over wat er groeit en bloeit in het Land van Cuijk. 

Uit de krant