Taxus Taxi Tassen en aanhanger
Taxus Taxi Tassen en aanhanger

Taxussnoeisel laten ophalen kan nog tot en met vrijdag 12 augustus

Algemeen 189 keer gelezen

REGIO | De einddatum voor de taxusinzameling van 2022 is bekend. De chauffeurs van stichting Taxus Taxi zullen op vrijdag 12 augustus voor het laatst huis aan huis taxussnoeisel ophalen. Mensen kunnen tot donderdag 11 augustus nog een afspraak maken. “We hopen in deze anderhalve week nog genoeg snoeisel in te zamelen om het doel van 125.000 kilo te kunnen halen.” Of die eindstreep ook helemaal gehaald wordt, is op dit moment nog niet te zeggen. Met een naderende einddatum en de tussenstand van 90.000 kilo taxus groen lijkt het nog ver weg. 

“Net als andere jaren is Stichting Taxus Taxi ontzettend dankbaar voor al het snoeisel dat door haar trouwe taxusdonateurs wordt gedoneerd. Desondanks ligt de eindstreep nog ver weg. Het doel van Taxus Taxi is om dit jaar 125.000 kilo snoeisel in te zamelen. Met het tot op heden behaalde resultaat betekent dit dat er nog ongeveer 25% ingezameld moet worden. Op zich geen enkel probleem, maar met een einddatum die slechts iets meer dan een week verwijderd is, is het toch een pittige uitdaging.” 

Mooie zomer activiteit
In de zomerdagen rijden de vrijwillige chauffeurs van Stichting Taxus Taxi elke dag over de weg. Met veel plezier gaan zij van adres naar adres om het vers geknipte groen van de taxushaag op te halen. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven, begraafplaatsen en gemeenten haalt de stichting het verse snoeisel op voor medicatie tegen kanker. Het is dit doel dat een leidende motivatie is voor de chauffeurs om zich met hart en ziel in te zetten. De medicijnen gewonnen uit het groen zijn dan ook niet zomaar medicijnen. Paclitaxel en Docetaxel hebben een remmend effect op de groei van de kanker.

Geen Taxus Taxi Tas, wat nu?
Dit jaar is Stichting Taxus Taxi helaas niet in de gelegenheid geweest te werken met tas uitgiftepunten. Veel donateurs hebben hierdoor het idee dat deelnemen zonder tas niet mogelijk is. Echter, niets is minder waar. Ook zonder de Taxus Taxi Tas is deelname geen enkel probleem. De tas is een handig hulpmiddel, maar zeker niet noodzakelijk. Het snoeisel mag ook los op een zeil, hoop of kruiwagen worden gelegd, waarna Taxus Taxi het netjes opruimt.

Snoeisel aanmelden
Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest om zijn of haar taxus te snoeien, nu is de kans. Taxus Taxi haalt het wonder groen nog tot en met vrijdag 12 augustus op. Dit betekend dat het snoeisel nog tot en met donderdag 11 augustus kan worden aangemeld, door ieder wonende in de gemeenten: Asten, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Boekel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Druten, Duiven, Geldrop- Mierlo, Gemert- Bakel, Gennep, Heeze-Leende, Helmond, Heumen, Horst aan de Maas, Laarbeek, Landerd, Land van Cuijk, Leudal, Lingewaard, Meierijstad, Montferland, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oss, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Peel en Maas, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Uden, Venray, Weert, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Uit de krant