“We hebben door de jaren al veel gerealiseerd, en we hebben nog meer plannen.” (Foto: Jos Gröniger)
“We hebben door de jaren al veel gerealiseerd, en we hebben nog meer plannen.” (Foto: Jos Gröniger)
#KoopLokaal

Slagerij Roelofs biedt uitstekende kwaliteit voor prima prijs

Algemeen 2 keer gelezen

CUIJK | De betere vleesproducten voor de beste prijs! Dat is waar Slagerij Roelofs uit Cuijk voor staat. Al 120 jaar is het familiebedrijf het adres voor eerlijke en goede producten. Regionale particulieren en horecaondernemers weten de zaak aan De Hork 5, met de recent vernieuwde winkel te vinden. 

Door Jos Gröniger

In het keurige pand is de slagerijwinkel een briljantje te noemen. Op het bedrijventerrein De Beijerd en ’t Riet is de in 2021 gerealiseerde winkel uniek. De locatie eigent zich uitstekend voor een winkel met prachtige en goed gevulde vitrines en behulpzaam personeel. “Ondanks dat we niet in het centrum gevestigd zijn, weten de mensen ons hier goed te vinden. En laten we eerlijk zijn; waar vind je ruime parkeergelegenheid dicht bij de winkels”, zegt de trotse directeur Ilja Roelofs, die aangeeft dat Slagerij Roelofs nog steeds niet uitgegroeid is. “We hebben door de jaren al veel gerealiseerd, en we hebben nog meer plannen.” De directie kiest voor de weg der geleidelijkheid. “Wat we doen, willen we goed blijven doen.”

De vernieuwing van de winkel is het zichtbare bewijs dat de gevorderde eeuwling vitaal als een jong volwassene is. Er is altijd beweging in het familiebedrijf. “We zijn steeds in ontwikkeling. De openingstijden van de winkel zijn verruimd naar vier dagen. Van dinsdag tot en met vrijdag staan we van acht tot vijf voor de klanten klaar”, zegt Roelofs, “Maar ook qua producten blijven we actief. We presenteren met regelmaat nieuwe producten. Onze zes ambachtelijke slagers zijn altijd bezig met productontwikkeling. Sinds de verbouwing hebben we wel dertig procent nieuwe producten aan ons assortiment toegevoegd. De inspiratie komt uit onder ander vakliteratuur, seminars en workshops, maar ook vloeit het voort uit de wensen van onze klanten.” Regelmatig nemen de werknemers uit het bedrijf een voorproefje uit eigen keuken. “Ook in de winkel kunnen we tegenwoordig nieuwe producten laten proeven door de klanten.”

Ilja Roelofs noemt een aantal culinaire hoogstandjes uit de eigen slagerij. “Een zeker in Cuijk razend populair product is de Cuijkse bief, die geïnspireerd is op de Duitse bief. In opkomst is de jalapeño cheddar grillworst. “We hebben deze nog niet vast in het assortiment. Door de barbecuepakketten is deze erg in de smaak gevallen. Mensen die een barbecuepakket door ons lieten verzorgen vragen er speciaal naar.”
Hartje zomer is alles voor de barbecue in trek, en daar speelt Slagerij Roelofs zeker op in. “Op onze website is een ruime keuze”, zegt Roelofs. “We hebben zeven verschillende barbecuepakketten. Van basis tot aan de Butcher’s Choice. We hebben zelfs een Vegan pakket”, vult Angelique van der Heide-Roelofs aan, “We denken namelijk ook aan de wensen de flexitariërs en vegetariërs. Een van onze nieuwste producten is de spinazie-kaas burger. Er is in onze ogen niets op tegen om één dag in de week geen vlees of vis te eten.”

Ilja Roelofs verzekert dat de producten van Slagerij Roelofs goed van kwaliteit en prijs zijn. “Dat is onze kracht. Omdat we ook groothandel zijn kopen we groot en bekeken in en houden altijd rekening met de wensen van de klanten. Ook dat is onze kracht.”

Slagerij Roelofs, De Hork 5 Cuijk. www.roelofsfoodcentre.nl.

Uit de krant

Uit de krant