Afbeelding
#KoopLokaal

Jouw verhaal verwerkt in een uniek sieraad

Algemeen 159 keer gelezen

OVERLOON | Op zoek naar trouwringen die jullie liefde voor elkaar perfect weergeven, een prachtig sieraad waarmee je een overleden naaste altijd dichtbij je hebt of juwelen waarmee jij de ster van de avond bent? Dan zit je goed bij Hester Vonk Noordegraaf in Overloon. Deze goudsmid verwerkt jouw verhaal in een uniek sieraad.

Al twintig jaar is de ontwerpster uit Overloon dagelijks in de weer met de mooiste materialen waar ze verfijnde en elegante sieraden van maakt. Sinds kort doet ze dit vanuit haar nieuwe atelier in Overloon. Licht, fris en modern waar ze haar klanten in huiselijke sfeer ontvangt en ze door een grote glazen wand inkijk geeft in haar atelier. De officiële opening van dit nieuwe atelier volgt in september van dit jaar.

In het atelier gebruikt ze het oude ambacht van smeden, vijlen en zagen in combinatie met moderne technieken – zoals 3D-printen – . Daarmee kun je perfectie in design bereiken. ‘’Ik verbind beide werelden graag met elkaar om tot verfijnde sieraden te komen. Draagcomfort en duurzaamheid verlies ik daarbij nooit uit het oog.”

Oud goud
Als je het over duurzaamheid hebt, dan hoort daar natuurlijk ook het gebruik van ‘oud goud’ bij. Voor Hester is dat geen enkel probleem. “Dat maakt het juist heel persoonlijk. Je hoeft ook niet altijd een compleet nieuw ontwerp te maken; je kunt bijvoorbeeld een dierbaar erfstuk verwerken in een nieuw sieraad. En ook voor reparaties ben je bij mij aan het juiste adres.”

Geef je haar de vrije hand – natuurlijk, nadat het budget is besproken – dan kun je rekenen op een verfijnd juweel. Hester heeft namelijk oog voor subtiele bijzonderheden. Denk bijvoorbeeld aan bewegende kettinkjes aan een ring. En ook de gekleurde edelstenen (gemstones) springen in het oog. “Ik ga voor mijn klant echt op zoek naar de kleur van haar wens.”

Persoonlijk
Het persoonlijke in een sieraad is wat Hester zo aanspreekt. Ieder stuk moet perfect passen. “Kijk naar een trouwring; die draag je je hele leven. Maar ook herinneringssieraden zijn ontzettend waardevol. Wist je dat je eigenlijk overal wel een as-sieraad van kunt maken? Net als dat we een vingerafdruk heel subtiel kunnen verwerken. Zo ontstaat een – volledig bij jou passend - juweel met heel persoonlijk verhaal.”

Voor ze aan de slag gaat, is er eerst uitgebreid persoonlijk contact. Dat kan op het moment dat de klant het wenst; zowel doordeweeks, in het weekend als ’s avonds. “Dan kijken we in alle rust naar wat bij de klant past; niet alleen qua ontwerp, maar ook qua materialen en budget. Vervolgens ga ik aan de slag met het ontwerp, dat ik aansluitend ook digitaal uitwerk. Dan ziet de klant het stuk echt voor zich en kun je ook verschillende opties tonen.”

Schootshof 4a, 5825 AS Overloon
Tel: 06-4212 3299
info@hestervonknoordegraaf.nl
www.hestervonknoordegraaf.nl

Uit de krant

Uit de krant