Henk van Kessel vorig jaar in Imola op de Condor
Henk van Kessel vorig jaar in Imola op de Condor Foto: Cesare Casale

Historische Motorsport Vereniging keert terug naar kasteel Aldendriel in Mill

Algemeen 1.037 keer gelezen

MILL | De rijders van de Historische Motorsport Vereniging HMV zijn zondag 14 augustus weer met hun historische en klassieke racemotoren te gast in Mill. Op het circuit rondom kasteel Aldendriel in Mill geven de coureurs met hun klassieke motoren een impressie van wegraces van weleer. Er wordt in de ochtend begonnen met de trainingen waarna na het middaguur voor alle klassen de eerste manches van de regelmatigheidsritten worden verreden. Want winnaars worden de rijders die de meest regelmatige rondentijden kunnen rijden, het is dus niet zo dat de snelste rijder wint.

Vanwege de Corona pandemie was er een onderbreking van twee jaar waarin de MSC Mill geen HMV-races kon organiseren. Maar nu komen de rijders van de HMV weer graag naar Mill om voor de 12e keer op het circuit rondom kasteel Aldendriel een impressie te geven van wegraces zoals die in de jaren vijftig en zestig gebruikelijk waren. De deelnemers zijn steeds in hun sas om op het sfeervolle circuit rondom Kasteel Aldendriel te kunnen rijden, de publieke belangstelling is ook steeds groot.

Veel rijders hebben zich aangemeld en alle klassen zullen dan ook aan de start verschijnen vanaf de 50cc tot en met 500cc, de zijspannen en voor de echte nostalgie de Pré 50 en 125cc Veteranen klasse. Er komen rijders aan de start uit heel Nederland maar er komen ook buitenlanders in actie. Zoals bij alle HMV-evenementen gebruikelijk is het rennerskwartier vrij toegankelijk en kunt u de prachtige motoren zoals Kreidler, Minarelli, DKW, Triumph, Aermacchi, Ducati, Norton, Gilera, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken en er vragen over stellen aan de rijders.

Henk van Kessel met Condor
Uiteraard kan in Mill niet voorbijgegaan worden aan de 50cc wereldkampioen uit 1974 Henk van Kessel. Heel bijzonder is dat hij deze keer de fameuze 2-cilinder 125cc Condor kan tonen aan het publiek en Henk is ook voornemens een speciale ronde te rijden met de zelfgebouwde racer waarmee hij hoge ogen gooide in de Grand Prix’s. Er is op het rennerskwartier een speciale ruimte ingericht waar het ‘Henk van Kessel RacingTeam’ de motoren van de leden Tonny van Duren (Mill), Emiel Hendriks (Nistelrode) en Cok Dijkgraaf (Hellevoetsluis) heeft uitgestald. Henk van Kessel prepareert de motoren van deze rijders en uiteraard staat ook zijn Kreidler en de Condor daarbij. Overigens rijden in deze klasse ook Henk van Tienen uit St. Hubert en Peter Thoonen uit Gassel. Millenaar Erik Bolt rijdt mee in de 125cc klasse en ook in de andere klassen starten rijders uit de regio, uit o.a. Volkel, Boekel en Gemert.

De bekende Kostwinder groep met rijders uit heel Nederland rijden een demo met prachtige en nog hele snelle motoren van 50- t/m 750cc.

Het is een laagdrempelig evenement met bescheiden toegangsprijzen van slechts € 5,00 en daarvoor kan men een hele dag genieten van motoren en gezelligheid met uiteraard de gelegenheid te genieten van een natje en een droogje.

Dit evenement is mogelijk dankzij de inzet en medewerking van gemeente, bedrijven, aan- en omwonenden, EHBO, sponsors, motorclub MSC Mill en natuurlijk de HMV!

MSC Mill hoopt ook U tot haar gasten te mogen rekenen.

Uit de krant