Zorgboerderij Samen biedt dagbesteding aan mensen met behoefte aan een vast ritme in een rustige en ruimtelijke omgeving
Zorgboerderij Samen biedt dagbesteding aan mensen met behoefte aan een vast ritme in een rustige en ruimtelijke omgeving

Zorgboerderij Samen houdt open dag

Algemeen 4 keer gelezen

OVERLOON | Zorgboerderij Samen in Overloon is nu voor een klein jaartje in handen van Mathijs van Gaal, José van Hoenselaar en Jens Hoenselaar. Inmiddels heeft het drietal een aantal zaken naar eigen wens veranderd. Dit willen ze graag laten zien. Daarom zet Zorgboerderij Samen op zondag 28 augustus haar deuren open voor iedereen die interesse heeft.

Mathijs, Jose en Jens zijn bijzonder enthousiast over de zorgboerderij. “Wij hebben het er ontzettend naar onze zin!” zeggen ze trots. “En inmiddels hebben we al verschillende dingen veranderd naar onze eigen wens. Een van deze wensen was om vijf dagen in de week geopend te zijn. Dit is per april 2022 gerealiseerd, waar we erg trots op zijn. Wanneer je langs de boerderij op rijdt, zie je ook dat we het logo hebben veranderd.”

Het speerpunt van Zorgboerderij Samen is dat alle bezoekers mogen zijn wie ze zijn. “Bij ons is de reden is dat je de boerderij bezoekt bijzaak,” zegt Jens opgewekt. “Ook staan wij voor het principe ‘Samen 100%’. Dit houdt in dat wij samen met de bezoeker zorgen dat een activiteit tot een succesvol eind komt waarbij het niet uitmaakt hoeveel deze bezoeker zelf nog kan.”

Perfecte combinatie
Wie de boerderij bezoekt loopt ongetwijfeld Jens tegen het lijf. Ze heeft namelijk samen met haar vriend intrek genomen in het woonhuis van de boerderij en is alle dagen op het erf aanwezig. José is sinds januari 2015 van start gegaan met Dagbesteding Tante Sjaan in Sint Anthonis. Hierom zal ze veel van haar tijd op deze locatie blijven doorbrengen. Maar indien nodig springt Jose met alle liefde en plezier bij. Datzelfde geldt voor Mathijs, die zijn tijd over beide locaties verdeelt. Het drietal combineert dus een sterke betrokkenheid met ruime ervaring in de wereld van dagbesteding. Perfect voor Zorgboerderij Samen.

Kopje koffie?
“Een jaar geleden gaven we aan dat we graag een opening/open dag zouden houden om te laten zien waar we mee bezig zijn. Toen was dit helaas niet mogelijk in verband met de coronapandemie,” aldus Jens, José en Mathijs. Die open dag gaat nu alsnog plaatsvinden, en wel op zondag 28 augustus van 11:00 tot 16:00 uur. “Die dag zal er een lekker kopje koffie klaar staan en leggen wij samen met het personeel graag uit waar we mee bezig zijn!” Kom jij ook?

Meer informatie? Neem eens een kijkje op zorgboerderijsamen.nl

Uit de krant

Uit de krant