Lopen is leuk! Iedereen kan leren hardlopen!
Lopen is leuk! Iedereen kan leren hardlopen!

Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

Algemeen 7 keer gelezen

BOXMEER / OVERLOON | Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en het is gezond! Bij AV Sporting leren nieuwe hardlopers echt naar een doel toe te werken. Namelijk om vijf kilometer aaneengesloten te rennen. “Tijd is niet belangrijk, gewoon vijf kilometer hardlopen!”

In twaalf weken tijd wordt met een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een duurloop van vijf kilometer waarvoor een diploma wordt uitgereikt, de ‘Diplomaloop’. In September 2022 starten wordt er weer gestart met een cursus in Overloon.

“Na de Diplomaloop kan je natuurlijk bij AV-Sporting blijven lopen. Er zijn trainingen in Boxmeer en Overloon op verschillende dagen en tijden van de dag.”

Hardlopen voor beginners
Een loopcursus kan om vele redenen nuttig zijn. AV Sporting Boxmeer vindt het belangrijk dat aspirant-lopers op een gestructureerde manier blessurevrij leren hardlopen. “In onze cursus komen onderwerpen aan bod als de warming-up en cooling-down, de juiste hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding.
Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk en blijf je makkelijk blessurevrij.”

Training/Cursus Overloon 2022
De cursus start op 10 september. De trainingen vinden wekelijks plaats op zaterdag, van 09.00 tot 10.15 uur bij de sporthal Raaijhal aan de Raaijweg 15-17 te Overloon. De afsluiting van de cursus, oftewel de eerder genoemde Diplomaloop, staat in de agenda voor zaterdag 3 december.

Aanmelden
De cursuskosten bedragen € 55,-. Voor dit bedrag worden lopers voor een periode van drie maanden lid van A.V. Sporting Boxmeer. Daarmee zijn ze voor deze periode ook lid van de Atletiekunie. Indien er nog nog vragen zijn of je je wilt aanmelden dan kan er een email worden gestuurd naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk

Atletiek Vereniging AV Sporting 
De nieuwe gemeente Land van Cuijk kent verschillende sportverenigingen die zich bezighouden met hardlopen. AV Sporting Boxmeer is actief vanaf sportlocaties in Boxmeer en Overloon en heeft enthousiaste leden uit een gebied van dik tien kilometer rond Boxmeer en Overloon. De club bestaat twintig jaar en dat wordt dit jaar groots gevierd!

Uit de krant

Uit de krant