Veel streekproducten vinden hun oorsprong in de Maasheggen. Wat wil jij nog graag eens proeven?
Veel streekproducten vinden hun oorsprong in de Maasheggen. Wat wil jij nog graag eens proeven? Foto:

Proeven van de Maasheggen

Algemeen 3 keer gelezen

Tijdens de Zomer van een Goei Leven kan letterlijk worden geproefd van De Maasheggen, het enige gebied in Nederland met de status UNESCO Man & Biosphere. Op zondag 28 augustus wordt in Vortum-Mullem een Maasheggenmarkt gehouden. Twee weken later, op zaterdag 10 en zondag 11 september, vindt in Sambeek het festival In den Boomgaard plaats.

De Maasheggenmarkt, op het terrein van camping Brembroeken in Vortum-Mullem, beleeft op 28 augustus de tweede editie. Bezoekers kunnen genieten van de smaken van streekproducten, die hun oorsprong vinden in De Maasheggen. Daarnaast wordt verteld én getoond wat De Maasheggen bijzonder maakt. Op de camping staan dat weekeinde talrijke oldtimers, waaronder campers, vrachtwagens en caravans.

Het festival In den Boomgaard wordt georganiseerd door de Vrienden van Sambeek. Op het festivalterrein aan de Oude Waranda vindt op 10 en 11 september een streek- en sfeermarkt plaats. Er kunnen onder meer producten uit De Maasheggen worden geproefd en gekocht. Op zaterdagavond spelen de Vinyl Boys, op zondag treden de Twee Toffe Peren op. Op beide dagen zijn er ook activiteiten voor de kinderen: van schminken tot marshmallows roosteren boven het kampvuur en van klimmen op de stormbaan tot een koe knuffelen.

Uit de krant

Uit de krant