Keurslager Meat Monkey in Cuijk heeft door de oplopende energiekosten de deuren moeten sluiten.
Keurslager Meat Monkey in Cuijk heeft door de oplopende energiekosten de deuren moeten sluiten. Foto: Eigen foto

Energiekosten te hoog: keurslager Meat Monkey in Cuijk sluit deuren

Zakelijk 13.735 keer gelezen

CUIJK | Keurslager Meat Monkey in Cuijk heeft per direct zijn deuren gesloten. Gezondheidsredenen in combinatie met personeelstekorten en een ruime verviervoudiging van de maandelijkse energiekosten, hebben voor eigenaar Alex van Deursen de doorslag gegeven om de populaire slagerswinkel in de Maasburg te sluiten. “Ik zie mijn droom uit elkaar vallen!”

Door Martijn Schwillens

Het is een rare gewaarwording, deze zaterdagochtend in Maasburg. Waar zich normaliter een flinke rij vormt rond de ingang van het Cuijkse winkelcentrum, is het nu rustig. Een enkeling kijkt op het briefje dat op de gesloten gevel van Meat Monkey is geplakt. De keurslager, in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio, ziet het niet meer zitten. Weg drukte op zaterdag, weg aanloop in het winkelhart, welkom leegstand. “Wegens gezondheidsredenen is mij geadviseerd om te stoppen met mijn werkzaamheden. Door omstandigheden ben ik niet meer in staat om alles te doen. Door personeelstekorten kan ik niemand vinden die mijn werkzaamheden kan overnemen en ook is er financieel geen budget voor, aangezien de prijzen teveel zijn gestegen. Door alleen al een energieprijs van 1.200 naar 5.100 euro in de maand, ben ik niet in staat om extra personeel aan te nemen. Ik sta met mijn rug tegen de muur. Het spijt mij enorm, want ik zie mijn droom uit elkaar vallen!”, verduidelijkt Van Deursen.

‘Door alleen al een energieprijs van 1.200 naar 5.100 euro in de maand, ben ik niet in staat om extra personeel aan te nemen’

Situatie niet uniek
De situatie bij de Cuijkse keurslager staat niet op zichzelf. “Wij hebben onder onze leden en via MKB-Nederland een poll gehouden en het is duidelijk dat deze situatie niet meer houdbaar is”, weet woordvoerster Eva Westerhof van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). “Heel veel slagerijen hadden al te maken met inflatie, personeelstekorten en gestegen inkoopprijzen en daar komen nu dan de hoge energieprijzen bij. Je kunt moeilijk een paar koelcellen eruit doen. Veel leden zien de toekomst somber in.” Vorige week werd al bekend dat de helft van alle ambachtelijke bakkerijen in Nederland overweegt te stoppen vanwege de hoge energiekosten. Beleid vanuit de overheid laat op zich wachten. Westerhof benadrukt: “Deze prijzen zijn voor sommigen niet voor langere tijd op te brengen, dus er moet snel iets gebeuren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant