Toeterend trok het konvooi vanaf Saxe Gotha door het Land van Cuijk. Heb jij ook staan kijken? (Foto: Bas Delhij)
Toeterend trok het konvooi vanaf Saxe Gotha door het Land van Cuijk. Heb jij ook staan kijken? (Foto: Bas Delhij)

Enkel blije gezichten bij natte Truckrun Boxmeer

Algemeen 1.332 keer gelezen

BOXMEER | Het was nat en het was koud, media spreken zelfs van de koudste 18 september ooit gemeten. Toch mocht dit de pret niet drukken en was de truckrun Boxmeer weer een groot succes. Maar liefst 223 mensen met een beperking mochten bij deze 33ste editie instappen in een grote vrachtwagen, om in konvooi door Land van Cuijk te trekken. 

Al vroeg in de ochtend verzamelden zich vrachtwagens en deelnemers op het industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer. Met muziek, een hapje en een drankje zat de sfeer er al vroeg in. Maar om 13:00 uur mocht de feestelijkheid zich uitbreiden naar de regio. Na het startschot van waarnemend burgemeester Wim Hillenaar trokken de ruim tweehonderd deelnemende vrachtwagens in een kilometerslang konvooi richting Sint Anthonis. Vanuit daar werden vervolgens Wanroij, Mill, Beers, Cuijk en Oeffelt met veel getoeter getrakteerd op een groot truckersfeestje.

Blije gezichten
De organisatie blikt terug op een succesvolle 33ste editie. “Het was een natte dag helaas, maar we hadden wel 223 blije gezichten als bijrijder gehad en volgens mij ook 223 achter het stuur.” Dezelfde blije gezichten waren te zien bij de vele toeschouwers. Tussen de buien door en gewapend met regenkleding en paraplu’s, trotseerden veel mensen toch de buitenlucht om te zwaaien en te juichen naar het toeterende truckerskonvooi. “Het is en blijft een geweldige happening,” meldt één van de toeschouwers op Facebook.

“Alle vrijwilligers, chauffeurs, bijrijders, bezoekers en onze sponsors bedankt dat wij deze dag met jullie hebben mogen organiseren,” besluit de organisatie, terwijl ze ongetwijfeld al weer uitkijkt naar de (hopelijk zonnige) 34ste editie.

Uit de krant