De politie was snel ter plaatse. Echter wist de overvaller te ontkomen. (Foto: SK-Media)
De politie was snel ter plaatse. Echter wist de overvaller te ontkomen. (Foto: SK-Media) Foto: SK-Media
UPDATE

Politie over gewapende overval Sint Anthonis: ‘Alle informatie die ons kan helpen de overvaller te vinden is welkom’

Algemeen 1.857 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De Jan Linders aan de Merret in Sint Anthonis is donderdagavond overvallen. Een donker geklede dader zou hierbij zijn pistool op een kassa-medewerkster hebben gericht. Vervolgens is hij met geld op de vlucht geslagen. De politie is op zoek naar de overvaller. Niemand is gewond geraakt. 

Bewapend met vermoedelijk een vuurwapen, liep de dader rond 20:45 uur de supermarkt binnen. Direct stapte hij naar de kassa, waar hij de kassière bedreigde en dwong om kassageld af te staan. Toen hij vervolgens vertrok allarmeerde de medewerkster de politie. “Hoe hij vervolgens verder is gevlucht is onderwerp van onderzoek,” meldt de politie. “We houden er rekening mee dat ergens een vervoersmiddel heeft gestaan of dat een tweede persoon de verdachte heeft geholpen in zijn vlucht. De dader zou mogelijk bij iemand achterop een scooter zijn gestapt.”

Signalement
Ten tijde van de overval was de dader, een blanke man, vrijwel geheel in het zwart gekleed, zowel zijn schoenen, jas en handschoenen. Verder droeg hij een zwart grijze joggingbroek en een capuchon. “Opvallend was dat hij een gele Jumbotas bij zich had.”

Alle info is welkom
De politie is in gesprek geweest met diverse getuigen, heeft onderzoek verricht in de buurt en verzamelt zo veel mogelijk camerabeelden. Het signalement van de dader is onder andere via Twitter en Burgernet verspreid. Ondanks een uitgebreide zoektocht is de overvaller nog niet gevonden. Politie: “Alle informatie die ons kan helpen de overvaller te vinden is welkom. Getuigen die we nog niet hebben gesproken en mensen met informatie over de mogelijke dader vragen we met ons contact op te nemen.”

Geef tips door via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of eventueel gegarandeerd anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Uit de krant