Mensen leefden massaal mee met de slachtoffers en nabestaanden. Op de plek van het ongeval ontstond een grote bloemenzee. (Foto: SK-Media)
Mensen leefden massaal mee met de slachtoffers en nabestaanden. Op de plek van het ongeval ontstond een grote bloemenzee. (Foto: SK-Media) Foto: Persbureau SK-Media

Onderzoek tragisch ongeval Ledeacker afgerond: ‘De precieze oorzaak van het ongeluk is onduidelijk gebleven’

Algemeen 11.267 keer gelezen

LEDEACKER | De politie heeft het onderzoek naar het tragische, eenzijdige ongeluk in Ledeacker afgerond. Echter, “de precieze oorzaak van het ongeluk is onduidelijk gebleven.” In de vroege ochtend van vrijdag 26 augustus sloeg een auto met vier jonge inzittenden over de kop op de De Quayweg in Ledeacker. Twee inzittenden, een 18-jarige Gennepenaar en een 18-jarige inwoner uit Rijkevoort, kwamen om het leven. De twee anderen raakten zwaargewond.

Het Openbaar Ministerie heeft op basis van het politieonderzoek besloten niet over te aan op verdere strafvervolgen. “Daar zijn geen redenen voor gevonden,” meldt de politie. “Alle betrokkenen en nabestaanden zijn hiervan inmiddels op de hoogte zijn gebracht.”

Tragisch ongeluk
Het tragische incident gebeurde omstreeks 5:30 uur op vrijdag 26 augustus. Door onbekende oorzaak kwam de auto met de vier jongens, afkomstig vanuit Landhorst, in de berm terecht. Enkele tientallen meters verderop sloeg het voertuig over de kop sloeg. Een passant zag het noodlottige tafereel en schakelde direct de hulpdiensten in.

Met onder andere een traumahelikopter kwamen de hulpdiensten snel ter plaatse. De brandweer heeft de slachtoffers uit het voertuig bevrijd en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Op dat moment was één van de inzittenden, een 18-jarige Gennepenaar, al overleden aan zijn verwondingen. De andere drie werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Die avond maakte de politie bekend dat één van hen, een 18-jarige jongen uit Rijkevoort, aan zijn verwondingen is overleden.

Uit de krant

Uit de krant