Het is een open deur maar het leggen van zonnepanelen kan op den duur voor een lagere energierekening zorgen.
Het is een open deur maar het leggen van zonnepanelen kan op den duur voor een lagere energierekening zorgen.

Mark helpt met besparen op de energierekening

Algemeen 1.945 keer gelezen

SAMBEEK | Durf jij de energierekening ook niet meer te bekijken? Met de huidige prijzen is dat niet verwonderlijk. En hoewel het kabinet plannen heeft voor een prijsplafond op energie, wil dat niet zeggen dat veel mensen direct uit het financiële zware weer komen. Gelukkig zijn er genoeg kleine, makkelijke en goedkope foefjes om de energierekening te drukken. Sambeekenaar Mark van den Hoogen, bouwkundige en energieadviseur, geeft ze wekelijks prijs, speciaal voor Maas Driehoek-lezers. 

Allemaal kennen we wel makkelijke maniertjes om warm maar goedkoop de winter door te komen. Het lager zetten van de thermostaat, minder lang douchen of het aantrekken van een dikke trui: allen zijn ze een open doel. Maar er zijn ook talloze andere dingen die je kunt doen om er lekker behaaglijk bij te zitten. “Eenvoudig gezegd kun je flink besparen door de warmte die je in je woning stopt ook echt binnen te houden,” legt Mark uit. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. “Maar er zijn genoeg eenvoudige en goedkope manieren waarmee je wat kunt besparen. Los van elkaar zullen die misschien niet zo veel doen maar als je ze combineert kom je echt heel ver. Alle kleine beetjes helpen!”

Duurzaamheidsadvies
Onder de naam vd Hoogen Bouwkundig Advies schrijft Mark energielabels uit voor talloze woningen in de buurt. Daarnaast geeft hij ook verduurzamingsadvies. “Als bouwkundige en zelfstandig ondernemer help ik met name particulieren. Maar ik word ook voor grote klussen gevraagd, zoals een 23 woningen tellend project in Groesbeek. Het leuke van dit werk is dat ik mensen echt kan helpen en bijdraag aan een beter milieu.”

Wekelijks tips
Om de Maas Driehoek-lezers te helpen gaat Mark vanaf heden wekelijks een handige bespaartip geven. Dat kan van alles zijn, van de aanschaf van kleine regulerende apparaatjes tot eenvoudig boerenverstand. “Het is soms heel simpel maar je moet het wel weten. Het gaat om die bewustwording!”

Meer weten over Mark en vd Hoogen Bouwkundig Advies? Zie vdhoogenbouwkundigadvies.nl


Bespaartip(s) van de week:

Om de reeks met bespaartips van Mark op een mooie manier af te trappen, geeft de energieadviseur deze week niet één maar twee bespaarfoefjes prijs. 

1. “Veel mensen zetten de ramen boven heel de dag open. Maar warmte stijgt op dus veel gaat verloren. Houdt die ramen lekker dicht. Het is begrijpelijk dat je wil ventileren, maar een uurtje in in de ochtend en een uur ‘s avonds is meer dan genoeg.”

2. “Je kunt voor een klein bedrag radiatorboosters kopen. Deze kun je eenvoudig monteren en ze zorgen ervoor dat veel meer warmte de ruimte wordt ingeblazen. Zo werkt je radiator veel efficiënter!”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant