Met stalen pijpen hebben de daders de roldeur geforceerd.
Met stalen pijpen hebben de daders de roldeur geforceerd.

Inbraak bij Olympia’18; ‘Ze hebben het hele alarmkastje van de muur getrokken!’

Algemeen 1.312 keer gelezen

BOXMEER | Een tweetal ‘ongenode gasten’ is in de nacht van dinsdag op woensdag binnengedrongen bij de opslagruimte van Olympia’18. Voor zover bekend is er niets buit gemaakt maar de Boxmeerse voetbalvereniging kampt wel met schade. Het alarmsysteem werd door de inbrekers volledig van de muur gerukt. Ook hebben ze de roldeur geforceerd. 

Volgens bestuurslid Toon Pelzer had de club nog niet zo lang geleden een nieuw alarm- en camerasysteem geïnstalleerd. “De beelden hebben we veilig kunnen stellen en met de politie gedeeld tijdens het aangifte doen,” zegt Pelzer opgelucht. “Maar ze hebben wel het hele alarmkastje van de muur getrokken!”


Het alarmkastje is volledig van de muur getrokken. 

Hoewel er niets ontvreemd is, levert de inbraak een hoop schade op. “Schade die we natuurlijk niet kunnen gebruiken. Zeker niet in deze tijd!” Desondanks is Pelzer positief gestemd: “We hebben dankzij onze goede contacten en korte lijntjes alles kunnen herstellen. Er is inmiddels alweer een nieuw alarmsysteem geïnstalleerd en het werkt feilloos. Ze hoeven echt niet meer terug te komen!” De club is de korte lijntjes en sponsoren ontzettend dankbaar voor de snelle inzet.

Weinig waardevols
De politie kan nog niets vrijgeven over de inbraak. Een woordvoerder vertelt wel dat inbraken bij sportclubs relatief vaak voorkomen, zeker in de kantines. Hoewel veel verenigingen weinig goederen van grote waarden hebben, kan ‘de aanwezige (fris)drank en snoepgoed soms al een trigger zijn.’ De woordvoerder van de politie: “Bovendien liggen deze complexen vaak wat afgelegen, zodat inbrekers/vandalen niet altijd direct in de schijnwerpers staan.” Dat Olympia’18 met hoge spoed een nieuw en gedegen alarmsysteem heeft weten te installeren, is dan ook te prijzen.

Uit de krant

Uit de krant