Zondag 9 oktober komt Babette van Veen (bekend van GTST) langs om voor te lezen uit ‘Beertje en de apenstreken'.
Zondag 9 oktober komt Babette van Veen (bekend van GTST) langs om voor te lezen uit ‘Beertje en de apenstreken'.

Babette van Veen leest voor in Kinderboekenweek

Algemeen 227 keer gelezen

CUIJK | Tijdens de Kinderboekenweek komt de bekende actrice en zangeres Babette van Veen langs in Schouwburg Cuijk om voor te lezen uit ‘Beertje en de apenstreken’, speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaarten zijn te koop op schouwburgcuijk.nl

Babette van Veen is zelf dol op lezen. Van Veen: “Mijn ouders hebben mij (zoals ik het mij herinner) niet zo heel veel voorgelezen, maar als kind was ik vanaf het moment dat ik zelf kon lezen een echte boekenwurm. Dat fijne gevoel van wíllen lezen zou ik kinderen graag meegeven.”

Voorlezen
Zelf las ze ook graag voor aan haar eigen kinderen. “Ik heb als moeder wel geprobeerd om elke dag voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. Soms wel echt tot vervelens toe hoor, steeds maar weer datzelfde verhaaltje, maar er zaten ook echt boekjes tussen waar ik nog met plezier aan terugdenk. Vooral ‘De Gruffalo’ en ‘Het monster in de put’ vond ik erg leuk!”

Beertje en de apenstreken
In de voorstelling ‘Juffrouw van Dale vertelt verhalen’ (3+) leest Van Veen voor uit ‘Beertje en de apenstreken’. Beertjes papa is dierenarts in een heel groot dierenpark, waar alle dieren los mogen lopen. De dieren beleven ook wel eens avonturen. Daar weet Beertje alles van, want op zaterdag mag ze mee om papa te helpen in het dierenpark!?

De voorstelling duurt 45 minuten. De kinderen mogen op het podium zitten, om Babette van Veen heen. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl 

Uit de krant

Uit de krant