Het concert ‘Vrienden van Oelbroeck Live’ was in april een ware publiekstrekker in Oelbroeck.
Het concert ‘Vrienden van Oelbroeck Live’ was in april een ware publiekstrekker in Oelbroeck.

Het Oelbroeck Festival: een gratis muziekfeest voor iedereen

Algemeen 336 keer gelezen

SINT ANTHONIS – Op zondag 16 oktober vindt de eerste editie van het Oelbroeck Festival plaats in Oelbroeck in Sint Anthonis. Met optredens van diverse artiesten, orkesten en koren in de middag en drie aansprekende bands en een DJ in de avond, is er voor iedere muziekliefhebber wat wils. En nog mooier: de entree van het Oelbroeck Festival is gratis! 

Na de succesvolle feestweekenden in april – ter gelegenheid van de heropening van het compleet verbouwde Oelbroeck – gaat ook het Oelbroeck Festival op 16 oktober weer een breed publiek trekken. Met optredens op twee podia van de orkesten van Muziekvereniging Sint Cecilia, het Oellandkoor, popkoor C’est la Vie en diverse artiesten ‘van eigen bodem’ zoals Ido Ypma, Stephanie Bongers, Will en Marc Thijssen, Lieke Meijer en Noëlle van Kasteren staat het middagprogramma garant voor een mooie muzikale belevenis.

Wie graag met een biertje in de hand wil genieten van een drietal bands, is in de avonduren in Oelbroeck op de goede plek. Met optredens van The Doors tribute band ‘The Bèkdoors’, de Nederlandstalige rockband Stugg en de psychedelic surf rock band Black Djangos gaat het dak er hoe dan ook vanaf. Last but not least sluit de in Sint Anthonis en omstreken welbekende DJ Stijn de eerste editie van het Oelbroeck festival af.

Het Lied van Sint Tunnis
Het Oelbroeck Festival heeft z’n ontstaan te danken aan het Lied van Sint Tunnis, dat tijdens het festival wordt gepresenteerd. De oorspronkelijke versie van dit lied van Jo de Jong en Wim van de Berg is door componist en arrangeur Wim Hamans in een compleet nieuw jasje gestoken. Alle muzikanten en artiesten die tijdens het Oelbroeck Festival optreden, hebben hun bijdrage geleverd aan de opnames van dit lied: een bijzonder project voor Sint Anthonis met een fantastisch resultaat.

Weten welke artiesten, bands, orkesten en koren optreden tijdens het Oelbroeck Festival en op welke tijden? Kijk op www.oelbroeck.nl voor het volledige programma en houdt de Facebook-pagina van Oelbroeck in de gaten voor het laatste nieuws: www.facebook.com/oelbroecksintanthonis.

Uit de krant