De biologische supermarkt gaat medio november haar deuren sluiten.
De biologische supermarkt gaat medio november haar deuren sluiten. Foto: Stichting Dienstverlening Cuijk

BioPlaza sluit noodgedwongen haar deuren

Algemeen 2.886 keer gelezen

CUIJK | De BioPlaza aan de Grotestraat in Cuijk sluit halverwege november haar deuren. De biologische supermarkt, gerund door assistent medewerkers van Stichting Dienstverlening Cuijk, kan niet voldoen aan de eerder gestelde verwachtingen. Met het oog op de inflatie en de economische tegenspoed van vandaag de dag, voelt Stichting Dienstverlening Cuijk zich noodgedwongen tot deze beslissing.

“We vinden het heel erg zonde. Het is echt een hele mooie winkel,” zegt Huub Niessen van Stichting Dienstverlening Cuijk teleurgesteld. Dat de biologische supermarkt na een kleine twee en half jaar alweer dicht gaat ligt dan ook absoluut niet aan de formule, het personeel of de klanten. Huub benadrukt dat er dagelijks met veel enthousiasme is gewerkt door het team en dat ook klanten stuk voor stuk met plezier winkelden. “Desondanks zijn de verwachtingen die we hadden aan de voorkant, niet uitgekomen. Zodra je te veel op iets moet inleveren, moet je ingrijpen en stoppen. We hebben het geprobeerd maar het is helaas niet gelukt.” 

Wat de laatste openingsdag van de BioPlaza zal zijn, is vooralsnog niet bekend.

Moeilijke tijden
Tot dit jammerlijke besluit was de stichting enige tijd terug al gekomen. De economische malaise waarin onze samenleving in een sneltreintempo is terecht gekomen, heeft de sluiting van de groene super echter naar voren gehaald. “Het is een ontzettend moeilijke tijd geworden met de huidige inkoop- en energieprijzen. Je ziet het overal. De slager zit al dicht, de viswinkel is gesloten, Cuijk heeft het zwaar. Heel Nederland heeft het zwaar.”

Nieuwe invulling
Toch heeft Stichting Dienstverlening Cuijk de hoop voor deze A-locatie aan de Grotestraat nog niet opgegeven. De BioPlaza gaat plaatsmaken voor een nieuw alternatief. “Wat het precies gaat worden, dat hou ik nog even onder de pet,” zegt Huub. “Maar het is wel iets positiefs voor Cuijk. Het wordt absoluut weer een locatie waar onze assistent medewerkers weer veel van kunnen leren maar bovenal ook plezier aan zullen beleven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant