Ondertekening manifest door leerlingen van de GSA en directeur Jaap Folkersma van Metameer
Ondertekening manifest door leerlingen van de GSA en directeur Jaap Folkersma van Metameer Foto: Cheyenne Damen-Van Delft, docent Metameer Stevensbeek

Gender en Seksualiteit Alliantie Metameer Stevensbeek zit niet stil

Algemeen 776 keer gelezen

STEVENSBEEK | Metameer Stevensbeek kent sinds enige tijd een Gender en Seksualiteit Alliantie (GSA): een groep leerlingen en twee docenten die zich inzetten om de LGBTQI+ gemeenschap zichtbaar te maken binnen de school. Naast zichtbaarheid, heeft de GSA ook als doel om mensen te informeren, bij elkaar te brengen en acties te voeren om haar missie meer aandacht te geven.

De afgelopen weken heeft de GSA op Metameer Stevensbeek niet stil gezeten. Tijdens de week tegen het pesten heeft het GSA de schoolleiding van Metameer Stevensbeek een manifest voorgelegd waarin de GSA en de school zich uitspreken om zich samen in te zetten voor een veiligere omgeving voor alle leerlingen, ook zij die binnen de gemeenschap vallen. Zowel directeur Jaap Folkersma als anti-pest coördinator Alwi Euverman ondertekenden het manifest en bevestigden de missie van de GSA Metameer Stevensbeek. 

Progress vlag in de aula
Daarnaast heeft de GSA Metameer Stevensbeek besloten een stap vooruit te zetten. Veel bewegingen en groepen hebben symbolen zoals de vlag. De pridevlag of regenboogvlag kennen de meeste mensen wel, maar de gemeenschap kent een inclusievere vlag: de Progress vlag. Docenten Sjoerd van Lierop en Cheyenne Damen-Van Delft: “Als GSA op Metameer wilden wij ook dat stukje inclusiviteit uitstralen. Daarom hangt er vanaf 4 oktober de Progress vlag in de aula van Metameer Stevensbeek in plaats van de Pridevlag. Met een klein publiek en vooral enthousiaste leden van het GSA hebben we deze vlag vervangen. We zijn trots dat we als school dit mogen uitdragen.”

Waar staat de GSA voor? De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant