Martijn: 'Ook wat betreft hondenvoer hebben we een brede keuze en voor elke viervoeter wat wils.'
Martijn: 'Ook wat betreft hondenvoer hebben we een brede keuze en voor elke viervoeter wat wils.'

Beestenbende bij Van de Hulsbeek

Algemeen 794 keer gelezen

WANROIJ | Verandering van spijs doet eten. Dit oer-Hollandse gezegde gaat ook op voor Tuincentrum van de Hulsbeek. De alom bekende groenwinkel uit Wanroij was natuurlijk al een begrip als het aankomt op vijvers en vissen. Maar sinds kort hebben Jan en Martijn van de Hulsbeek zich ook gericht op andere dieren. 

Het tuincentrum is onlangs volledig op de schop gegaan en vernieuwd. En daarmee ook het assortiment. Eigenaar Martijn loopt opgetogen door de pas bij de winkelvloer betrokken ruimte. Hij wijst naar een buitenwand. “Kijk, daar komen de kattenbakken en het kattenvoer. Net als bij de grote tuincentra.” Direct blikt hij naar de hoek er naast, waar het vol ligt met hooi, stro, kooitjes en, opnieuw, smakelijk voer. Martijn grapt: “Eigenlijk hebben we alles voor knaagdieren, behalve de knaagdieren zelf.” 

Daarmee snijdt Martijn direct een belangrijk punt aan. Alles wat met (gezelschaps)dieren van doen heeft ligt in de schappen van Tuincentrum van de Hulsbeek, met uitzondering van de fauna zelf. De reden: het verkopen van dieren is niet eenvoudig en er komen ontelbaar veel dingen bij kijken. Martijn: “Maar op deze manier kunnen we toch de dierenvriend aanspreken.”

En dat geldt niet alleen voor de liefhebber van huisdieren. Ook voor de grotere viervoeters en kakelende, gevederde vrienden is de keuze reuze. Bij het vak paardenvoer laat Martijn zijn kennis spreken: “We hebben acht verschillende soorten en allemaal zijn ze voor een specifiek soort paard bedoeld.” Hij pakt een blauwe zak: “Deze is bijvoorbeeld speciaal voor echte werkpaarden. Hier zit meer proteïne in. En die daar verderop, die is juist bedoeld voor oudere paarden. Dat leng je aan met wat water zodat het zacht wordt. Ook paarden krijgen  naarmate ze ouder worden een slechter gebit. Het zijn net mensen.”

Lopend langs het kippen-, schapen- en vogelvoer komt Martijn uit bij het uitgebreide assortiment hondenvoer. De bekende merken staan zij aan zij in de schappen. “Maar we hebben ook ‘Engage’. Dit Ierse merk hebben we gekozen omdat het echt goed spul is. Het zit vol voedingsstoffen die goed zijn voor de hond. Daarnaast zetten zij hoog in op winkels. Daarom kunnen wij het goedkoper aanbieden dan online.”

Met het uitgebreide aanbod in diervoeding, -snacks en andere benodigdheden weet Tuincentrum van de Hulsbeek een voor henzelf en de regio unieke combinatie te maken van tuin en dier. En dit is pas het begin want de verbouwing is nog in volle gang. “Medio maart hebben we een grote opening. Dat wordt groots!” zegt Martijn opgewekt. Hij benadrukt wel dat ze nu ook gewoon open zijn en alles kunnen leveren. Je zult als baasje echt niet de hond in de pot vinden. Alhoewel…

Uit de krant